Una dona amb ulleres i una jaqueta grisa somrient, mentre al fons un home sosté un trofeu i altres persones aplaudeixen.
POLÍTICA

Meritxell Lluís, la dona de Josep Rull, protagonista de la darrera rebequeria de Junts

Junts no va acudir a l'homenatge que l'Ajuntament de Terrasa va fer a Dani Olmo per la victòria de la Selecció

La victòria d'Espanya a l'Eurocopa va provocar una forta ressaca política.

Allà hi estan, per exemple, les polèmiques per la gèlida salutació de Carvajal a Sánchez o per la politització que l'esquerra ha fet de diversos jugadors. Sense oblidar l'episodi d'Irene Montero, que va parlar de Dani Olmo com una “persona racialitzada”. Persisteix el dubte de si va veure el partit.

A Catalunya, aquesta ressaca és especialment llarga i, de fet, encara dura. A més de lamentar-se pel desplegament de nacionalisme espanyol a les ciutats catalanes, diverses figures processistes han protagonitzat episodis més o menys patètics.

L'alcalde de Girona, per exemple, Lluc Salellas (CUP), es va negar a instal·lar una pantalla per seguir el partit. Així mateix, el president del Parlament, Josep Rull, va decidir felicitar el mundial de veterans de ping-pong en lloc de la victòria a l'Eurocopa.

De la mateixa manera, les tertúlies de TV3 també es van apuntar a la mala fe. Sense anar més lluny, Antonio Baños interpretava la victòria d'Espanya com una debilitat. “Si una nació com Espanya només té el futbol per unir-se, és una nació feble i sense orgull general”, va dir:

En última instància, el processisme s'adona que el futbol és un termòmetre força fidel dels canvis sociològics que es viuen a Catalunya. Uns canvis als quals el processisme no sembla estar convidat.

Olmo no és veí per a Junts

L'última rebequeria processista amb el futbol ha vingut per part de Junts.

Dimecres passat, l'Ajuntament de Terrassa va oferir un homenatge públic a un dels seus veïns més il·lustres: Dani Olmo.

Una de les moltes revelacions del torneig, Dani Olmo va salvar Espanya a la final contra Anglaterra i va ser el màxim golejador del torneig. Com és natural, aquests mèrits han portat l'ajuntament de la seva ciutat a voler celebrar el triomf amb la seva presència. Cosa que ell ha agraït públicament en xarxes socials:

Ara bé, per als regidors de Junts no hi ha res a celebrar i no van anar a la recepció al jugador, ni van sortir al balcó. Una de les regidores protagonistes de la rebequeria és Meritxell Lluís, esposa del president del Parlament i aficionat al ping-pong, Josep Rull.

Amb aquest episodi, es torna a evidenciar que el processisme insisteix a representar només una part de la població catalana. Potser això és l'explicació que hagi perdut la majoria absoluta i l'independentisme cotitzi a la baixa.

➡️ Política

Més notícies: