Irene Montero amb expressió seriosa en primer pla i un grup de jugadors de futbol celebrant al fons.
POLÍTICA

Irene Montero, obligada a esborrar un vídeo sobre la Selecció després de ficar la pota

L'exministra d'Igualtat no sembla que hagi vist el partit d'ahir contra França: 'persones racialitzades'

Ahir, La Roja va vèncer França a les semifinals i es va classificar per a la final d'aquest diumenge, que serà contra Anglaterra o contra Holanda. En conseqüència, avui toca polititzar la Selecció Espanyola de futbol.

Donat l'enorme nivell de politització de la societat, els uns i els altres intenten donar-li un significat polític a la victòria. Els 'indepes', per exemple, es lamenten i li retreuen entre insults a l'alcalde de Barcelona que instal·li una pantalla gegant per seguir el partit.

La que també ha intentat capitalitzar l'esport ha estat Irene Montero. El problema és que no li ha sortit bé. Si l'exministra d'Igualtat ja era una figura política poc estimada, ara ho és una mica menys.

De debò va veure el partit?

“Bon dia a totes, tots i totis, anem camí al Parlament Europeu”. Així començava el vídeo que Irene Montero va penjar (i després va esborrar) a les seves xarxes socials.

L'exministra i ara eurodiputada diu que “està molt contenta” perquè la selecció hagi passat a la final. Però encara estava més contenta de poder explicar als seus seguidors que la victòria d'ahir va ser una victòria davant el racisme i l'extrema dreta.

El motiu? Que els gols els van marcar “persones racialitzades”, concretament, els jugadors Nico Williams i Lamine Yamal. El problema? Que Nico Williams no va marcar cap gol, sinó Dani Olmo, que no és precisament un exemple de “persona racialitzada”.

Montero ha eliminat el vídeo, però abans ja havia estat compartit entre els usuaris i ara circula a màxima velocitat per les xarxes socials. I, com calia esperar, la publicació s'ha omplert de comentaris que oscil·len entre el menyspreu i la mofa.

“No ha vist un partit de la selecció espanyola de futbol a la seva vida. I ahir tampoc, òbviament”, “La tia no es cansa de fer el ridícul”, “És infumable”, deien els usuaris.

➡️ Política

Més notícies: