Primer pla de Marc Buch amb vestit mirant fixament a càmera
POLÍTICA

Marc Buch: 'Si poguéssim dir els noms dels delinqüents, ens quedaríem parats'

'Tenim immigrants que no han vingut a aportar res, a diferència del que fa la gran majoria de la immigració'

Marc Buch és un dels pocs dirigents de Junts per Catalunya que parla alt i clar respecte a la seguretat. Fa temps que l'alcalde de Calella s'erigeix com una de les principals veus del seu partit (i també del municipalisme) favorables a endurir el Codi Penal per facilitar l'expulsió dels immigrants que fan de la delinqüència el seu estil de vida.

Ara, Buch ha tornat a parlar clar després de conèixer-se el balanç de detinguts a la seva localitat en els primers sis mesos de l'any. "Entre el gener i el juny hem detingut 144 persones. D'aquestes 144 persones, si poguéssim dir els noms, veuríem qui són i ens quedaríem parats", ha advertit.

L'alcalde de Calella, en declaracions a la ràdio de la ciutat, ha recordat que “tenim immigrants que han vingut aquí i que no han vingut a aportar res, a diferència del que fa la gran majoria de la immigració, que és treballar i portar una vida honrada”. I ha tornat a insistir, perquè no és la primera vegada que ho fa, que aquests estrangers que fan de la delinqüència el seu estil de vida “no els volem aquí. Si són delinqüents, evidentment cal expulsar-los del país”.

Marc Buch reconeix que “hi ha una feina que hem de fer els polítics que és canviar les lleis”. Però alhora, envia un missatge als seus companys de partit que són a Madrid. "Si fos per mi, els faria fora de Calella, però no puc, jo només sóc l'alcalde i les lleis es fan des del Congrés dels Diputats", recorda.

Per aquest motiu, admet que l'únic que pot fer és “pressió, pressió i pressió” a aquests delinqüents reincidents per fer-los veure que “a Calella no són benvinguts”.

La Policia Local de Calella, desbordada

Marc Buch ha explicat la dura realitat que viuen moltes administracions locals. "Aquí tenim 48 policies[agents de la Policia Local], que estan fent més del 60% de les detencions i més del 80% de les actuacions. Falten més[agents de]Mossos d'Esquadra", reclama l'alcalde de Calella. I, en aquest sentit, fa una petició a la nova Conselleria de l'Interior de Núria Parlón. "Espero que el nou Govern es posi mans a l'obra i ens enviï més Mossos d'Esquadra perquè realment els necessitem".

Tot i estar desbordada, la Policia Local de Calella ha aconseguit frustrar més de 30 okupacions delinqüencials només aquest 2024. Però, una vegada més, es queixa de la situació que pateixen els ajuntaments. "Tenim les competències que tenim", recorda. I exigeix, igual que fa amb la delinqüència reincident, que es modifiquin les lleis per poder perseguir de manera més eficaç aquest tipus de delictes.

La inseguretat ha esdevingut un dels eixos centrals de les polítiques de Marc Buch al capdavant de Calella. Unes polítiques que han aconseguit frenar l'auge de la delinqüència d'un municipi que, malgrat aquesta tendència positiva, continua tenint la criminalitat com una de les preocupacions principals de la població i del consistori.

➡️ Política

Més notícies: