Muntatge amb un primer pla de Marc Buch parlat davant d'uns micròfons i un altre primer pla de Joan Ignasi Elena amb cara de pocs amics tocant-se la corbata
POLÍTICA

L'alcalde de Calella deixa en evidència el Govern després de demanar expulsar delinqüents

Marc Buch demana mà dura contra aquells que cometen delictes de manera reincident i assenyala el conseller Joan Ignasi Elena per la delicada situació que viu la seva ciutat


L'alcalde de Calella, Marc Buch, ha dit prou i ha esclatat contra el discurs bonista que habitualment impera a la política catalana. La localitat que ell governa pateix un problema d'inseguretat greu, sobretot respecte a un grup de delinqüents reincidents. La situació ja és insostenible i la gota que va fer vessar el got va ser l'incendi provocat en un pis d'aquesta població de gairebé 20.000 habitants, situada al Maresme.

Els presumptes autors d'aquest incendi van ser uns vells coneguts per la policia, ja que entre tots sumen 260 detencions. Perquè es facin una idea de la gravetat, quan els agents van arribar al lloc dels fets, van haver d'enfrontar-s'hi, ja que anaven armats amb matxets i bats de beisbol. Els fets van acabar amb tres persones arrestades. A partir d'aquest incident, Marc Buch va parlar sense embuts: "Exigeixo l'aplicació de mesures, inclosa l'expulsió, per posar fi a aquesta situació".

Marc Buch assenyala Joan Ignasi Elena

En una entrevista a TV3, Marc Buch no només s'ha reafirmat en les paraules. També ha deixat en evidència el conseller de l'Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, assegurant que, a més de ser coneixedor de la gravetat de la situació que viu Calella, va passar olímpicament de l'alcalde quan va voler abordar la problemàtica. "El mes d'agost passat ja vam alertar el Departament d'Interior i vam sol·licitar una reunió amb el conseller Joan Ignasi Elena. Ens van confirmar que el 30 de novembre estaria aquí, però lamentablement va arribar el dia 30 de novembre i el conseller no va venir a Calella i no vam poder explicar-li la situació de primera mà”, denunciava Marc Buch.

'Si han vingut a fer de la delinqüència el seu sistema de vida, el que han de fer és marxar de casa nostra'

L'alcalde de Calella ha reconegut que la "preocupació és màxima" i, per aquest motiu, demanen un "operatiu especial" al municipi. Però les mesures sol·licitades per Marc Buch van més enllà que un augment d'efectius policials. I és que, lluny d'acovardir-se -tot i que l'oposició l'ha deixat sol-, ha tornat a insistir a buscar solucions dràstiques.

"Demanem la màxima contundència. En el cas d'aquestes persones, si no poden estar tancades a la presó, doncs si han vingut a fer de la delinqüència el seu sistema de vida, el que han de fer marxar de casa nostra", ha afirmat Marc Buch .

➡️ Política

Més notícies: