Primer pla de Marc Buch parlant davant de dos micròfons, amb un fons de fusta i un tros d'una Senyera
POLÍTICA

Marc Buch: 'Si una persona ve per delinquir, no té cabuda a casa nostra'

Entrevistem l'alcalde de Calella després dels incidents que han protagonitzat un grup de delinqüents reincidents a la seva localitat. Marc Buch demana reformar el Codi Penal per endurir penes i facilitar-ne l'expulsió dels reincidents

"Arriba un moment en què hem de dir 'prou". Així de clar es mostra Marc Buch, alcalde de Calella (Junts per Catalunya), després dels darrers greus incidents protagonitzats per un grup de delinqüents reincidents a la seva localitat. Són onze joves, la majoria immigrants, que acumulen més de 260 detencions i que han portat al límit la inseguretat en aquesta població del Maresme. E-Notícies hem pogut parlar amb Marc Buch, en una entrevista on la màxima representació política de Calella ha parlat alt i clar sobre seguretat i immigració, trencant el relat bonista que impera habitualment a Catalunya sobre aquestes qüestions.

Demana reformar el Codi Penal per frenar la reincidència: penes més dures i agilitzar les expulsions

Marc Buch aposta per reformar el Codi Penal i endurir penes per evitar la reincidència d'aquests delinqüents habituals. A més, en els casos que siguin persones estrangeres, demana que es pugui agilitzar el procés d'expulsió als països d'origen. "Si una persona ve a delinquir, ni té cabuda a casa nostra", assegura l'alcalde de Calella. Recorda que la llei actual ja contempla aquesta mesura, però que s'ha de fer reformar per poder agilitzar aquest tipus de processos.

També reconeix que la inseguretat és una qüestió que, moltes vegades, no s'ha abordat com caldria. I això ha provocat que tinguem “un Codi Penal del segle XX” que no pot fer front a la delinqüència “del segle XXI”. "Unes persones que acumulen 260 detencions, la lògica ens diu que no poden ser al carrer contínuament cometent delictes", exposa l'alcalde de Calella.

També fa autocrítica i demana a la classe política en conjunt abordar aquesta situació. Una situació que, malauradament, no només pateix Calella, sinó moltes altres localitats del país. "La seguretat és un tema que s'ha de posar sobre la taula", reivindica Marc Buch, alcalde de Calella, atenent E-Notícies en una entrevista en què també mostra el seu desacord amb la política de seguretat de l'actual Govern de la Generalitat de Catalunya.

MARC BUCH: "Si una persona viene para delinquir, no tiene cabida en nuestra casa" (SUB ESPAÑOL)