Piscina exterior amb persones nedant i edificis envoltats d'arbres al fons.
POLÍTICA

Indignació per les imatges de vels islàmics en una piscina pública a Catalunya

Els burkinis i altres peces de roba de bany similars, una altra vegada a l'ull de l'huracà

Sigui per una qüestió d'higiene o pel fet de tractar-se d'una peça de roba misògina, els burkinis i peces de bany similars fa temps que són objecte de debat.

El pensament woke de la classe dirigent a Catalunya ha portat la Generalitat a respectar i fins i tot legislar a favor dels burquinis. L'any passat, el Govern va autoritzar l'ús d'aquest tipus de banyador tant a piscines públiques com a privades.

Ho feia, a més, amb un argument que va generar molta polèmica. "No es pot discriminar ningú pel banyador que porta", defensava la llavors portaveu del Govern, Patrícia Plaja. Obviava, això sí, que el burquini no deixa de ser una peça discriminatòria com a tal.

En qualsevol cas, el fet que la Generalitat donés cobertura legal a l'ús d'aquesta peça misògina ha provocat que cada cop sigui més freqüent veure burquinis, vels islàmics i roba similar a les piscines de Catalunya.

L'últim cas, que ha generat una onada d'indignació, l'hem vist a Terrassa. Va ser el compte d'X de Vox en aquesta localitat el que va posar en alerta la ciutadania sobre la proliferació de l'ús del burquini amb un vídeo que ràpidament es va fer viral.

Al vídeo en qüestió no apareixen burkinis com a tal, sinó diverses dones utilitzant una cosa semblant a vels islàmics, mentre es banyen a les piscines municipals d'aquesta localitat del Vallès Occidental.

"Així estan les piscines municipals de Terrassa. Poden explicar-nos per què està prohibida la roba interior, però sí que es permet que hi hagi dones banyant-se cobertes amb draps fins a les pestanyes?", exclamaven des de la secció local del partit d'Ignacio Garriga. "Repugnant el blanquejament que es fa de l'islamisme", finalitzaven.

Van ser molts els usuaris que van criticar el problema d'higiene que provoca el fet de portar aquest tipus de peces de roba a les piscines públiques. Però també hi va haver, igual que Vox, qui va mostrar la seva indignació pel blanquejament que es fa des de les institucions d'una peça de bany considerada misògina per ser una imposició religiosa que només afecta les dones.

➡️ Política

Més notícies: