Primer pla d'Ignacio Garriga parlant i assenyalant al capdavant amb el dit índex
POLÍTICA

'Junts i ERC han convertit Catalunya en la regió més islamitzada d'Espanya'

El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, fa aquestes declaracions per criticar el canvi de jaqueta de Junts amb el control migratori

El traspàs de la immigració a Catalunya ha calat profund en el joc polític. Junts ho posa pels núvols sense saber com es concretarà i l'esquerra parla de racisme. Vox també s'ha pronunciat per criticar els que han passat de promoure la immigració a voler deportar.

Del “Volem acollir” al “Volem deportar”

Com hem dit, Junts ha canviat de postura amb la immigració per ballar el compàs electoral de Catalunya. Seguretat i immigració són els temes cabdals de l'agenda catalana i Junts n'ha pres nota. Ara bé, ho ha fet ara i aprofitant la ressaca de la investidura.

Fins fa poc, els 'juntaires' demanaven el tancament dels CIE i ara exigeixen el control migratori. Sánchez ha sortit immediatament a rebaixar l'assumpte, però a Junts tant li fa: l'objectiu és electoral, és a dir, comunicatiu. Per la seva banda, l'expresident Puigdemont guarda un silenci significatiu per arribar tan immaculat com sigui possible a les autonòmiques.

Els que, de retruc, també han hagut de reaccionar són els que ja parlaven de la qüestió migratòria. A Catalunya, Aliança Catalana com a única força independentista i VOX, primer partit a obrir el meló. Ignacio Garriga es va pronunciar fa poc en la mateixa línia en què ho va fer ahir:

Capitalitzar electoralment la immigració

Ahir mateix va recordar que el canvi de jaqueta de Junts és una maniobra electoral. Garriga assenyala que Junts vol deportar els que ells mateixos van ficar a Catalunya.

"El separatisme no és creïble", ha dit en referència al nou perfil de Puigdemont. “Han convertit Catalunya a la regió més islamitzada”. Perquè, segons les dades, la nacionalitat majoritària d'immigrants a Catalunya és la marroquina.

En aquest sentit, per exemple, les dades mostren un temor cada vegada més gran a Espanya pel gihadisme. El 2033 va ser l'any amb més detencions des del 2005. La inestabilitat a l'Orient Mitjà ha disparat les detencions i el control dels serveis d'intel·ligència.

Garriga, en definitiva, denuncia que Junts no té cap interès real pel tema. Han votat sistemàticament en contra, diu, de les propostes de Vox per castigar la reincidència delictiva. Sigui com sigui, les properes autonòmiques catalanes mostraran si el moviment de Junts té resultats o no.

➡️ Política

Més notícies: