Primer pla de Sílvia Orriols i de fons una imatge de Pere Aragonès capcot
POLÍTICA

El Govern ja considera Sílvia Orriols un interlocutor vàlid

El cordó sanitari que el processisme aplica a l'alcaldessa de Ripoll és cada cop menys consistent davant l'auge d'Aliança Catalana

Des de fa temps, el processisme ha decidit aplicar un cordó sanitari a Sílvia Orriols. Ni pactes, ni aliances, ni parlar-ne... i, per descomptat, vetada als mitjans de comunicació públics i els que no ho són, però a la pràctica sustenten la seva viabilitat en els diners públics que reben via subvencions o publicitat institucional.

Aquest cordó sanitari, però, no ha impedit que la líder d'Aliança Catalana governi Ripoll gràcies a la majoria aclaparadora que va aconseguir a les municipals del 28 de maig de l'any passat. I tampoc no ha servit perquè part dels seus postulats, sobretot en matèria d'immigració i seguretat, s'hagin situat al centre del debat polític a Catalunya els últims dies.

Que cada cop més gent coneix Aliança Catalana i Sílvia Orriols -malgrat els vetos polítics i mediàtics dels processistes-, és evident. Això fa que el famós cordó sanitari cada vegada tingui menys força i que, aquells que la volen invisibilitzar, acabin caient en la temptació de parlar-ne. I això és precisament el que està passant al Govern de la Generalitat.

Joan Ignasi Elena, en una entrevista a Catalunya Ràdio, es queixava aquest dilluns que, amb la delegació de certes competències relacionades amb la immigració que ha aconseguit Junts per part del PSOE, els juntaires tenen “por al risc que Aliança Catalana i la Sílvia Orriols els tregui vots. I el que han aconseguit amb això és col·locar Sílvia Orriols i el seu discurs al centre del debat polític i que aquells que no la coneixien, ja la coneguin”.

El conseller d'Interior destapava així l'objectiu del cordó sanitari a l'alcaldessa de Ripoll, que és que se la conegui el mínim possible. A ella i al seu discurs. Però ho diu al segon programa matinal de ràdio més escoltat de Catalunya, contradient així l'objectiu que s'havia proposat ERC i el Govern respecte a la líder d'Aliança Catalana.

'Benvolguda Sílvia Orriols'

Sílvia Orriols va decidir fer una publicació a les seves xarxes socials criticant Joan Ignasi Elena que "ara resulta que fa més por Aliança Catalana que els immigrants reincidents". I aquí és on va saltar el conseller d'Interior per respondre l'alcaldessa de Ripoll. Elena va intercanviar missatges amb Orriols tractant-la com un interlocutor vàlid més, oblidant-se així de vetos i cordons sanitaris. Un gest sorprenent que, al capdavall, demostra que Aliança Catalana ja ha esdevingut un actor polític de rellevància més a Catalunya, malgrat els esforços processistes de silenciar-la.

Això sí, tot i saltar-se el cordó sanitari mediàtic, Joan Ignasi Elena va respondre la publicació de Sílvia Orriols acusant-la de racista. "Al Parlament tinc per norma contestar el racisme de Vox amb dades. Per coherència, seguiré el mateix sistema". I va incloure una gràfica que, sobre el paper, volia desvincular la immigració de la delinqüència, obviant altres dades rellevants com que més del 50% de la població penitenciària a Catalunya és estrangera.