Ignacio Garriga de Vox visiblement enfadat en un míting
POLÍTICA

Ignacio Garriga avisa dels perills de traspassar el control migratori a Catalunya

Amb el traspàs de la immigració, Junts agafa amb el peu canviat els altres partits: el secretari general de Vox ha criticat la cessió de Sánchez

Que Junts té les autonòmiques al cap s'ha vist amb la cessió que han arrencat a Sánchez de traspassar la immigració a Catalunya. Puigdemont sap que l'interès electoral d'aquest assumpte serà màxim i s'ha apuntat el gol. El secretari general de Vox ha advertit contra aquesta cessió: “El descontrol migratori, a les mans del separatisme, només pot avançar”.

Junts pensa en les properes autonòmiques

Les concessions i xantatges d'aquests dies tenen un objectiu electoral, sobretot per als partits que no són al poder. Junts ha posat la directa i amb la seva posició maximalista s'ha anotat un triomf. I ERC surt com la gran derrotada entre els partits catalans.

Amb el vodevil d'ahir, a Puigdemont li han visitat els Reis Mags amb una mica de retard. A més de suprimir l'anecdòtic article 43 bis, l'IVA de l'oli i alguna qüestió indefinida sobre drets històrics, Junts ha aconseguit la immigració. Potser tenien la maniobra pensada des de l'inici: estirar les negociacions fins a obtenir el que, de debò, marcarà la diferència a les properes autonòmiques.

Davant d'això, ERC s'ha quedat petrificada i la dreta espanyola més o menys també. L'últim a pronunciar-se ha estat Vox a través d'Ignacio Garriga. Amb aquest missatge ha reaccionat el secretari general de Vox:

Del “Volem acollir” a prendre la davantera

La veritat és que Junts ha enxampat amb el peu canviat gairebé tots. Perquè si el traspàs de la immigració es fa efectiu i no és una manera de Sánchez de guanyar temps, Junts es podrà atribuir el mèrit. Màxim després del canvi de rumb que han pres amb l'assumpte de la immigració i la inseguretat.

Perquè fa molt poc que els neoconvergents han canviat de bàndol. Fins fa res, reclamaven el final dels CIE i ara demanen el mateix que Aliança Catalana i Vox, el primer partit a obrir aquest meló.

Per tot això, la maniobra del traspàs de la immigració ofereix un avantatge competitiu a Junts. Assumpte diferent és que, com diu Garriga, el votant recordi que eren els mateixos processistes els del “Volem acollir”. En funció de com es desenvolupin les circumstàncies, veurem si el 2024 obliga l'amnèsia o no.

➡️ Política

Més notícies: