Primer plan de Laura Borràs amb la mirada perduda mirant a l'horitzó
POLÍTICA

Junts obre la porta a una moció de censura a Pedro Sánchez: tots els escenaris

Poc després el partit es desdiu i reflecteix així el seu escàs marge de maniobra davant del PSOE

Junts segueix jugant al gat i al ratolí amb la possibilitat de tombar el Gobierno de Sánchez. No és res de nou. Fa uns mesos, quan l'expresident Puigdemont encara era a Brussel·les, els juntaires ja van moure aquest fantasma de la moció de censura. Es tracta d'una manera d'aparentar un perfil fort contra Sánchez i el PSOE, és a dir, de dissimular la realitat.

I ara, amb motiu dels escàndols de corrupció que planegen sobre la Moncloa, des de Junts tornen a agitar la moció de censura. Així ho ha dit Laura Borràs en una entrevista per al programa La mirada crítica. Sobre la possibilitat que Feijóo posi en marxa una moció de censura contra Sánchez, Borràs ha dit que no descarten “absolutament res”.

Tot seguit, ha assenyalat que el Gobierno ha començat a “comprendre” que els vots de Junts no es poden “donar per fets en cap cas”. I per això no descarten "cap escenari", incloent-hi una moció de censura. Tot i que de moment, ha conclòs Borràs, estan concentrats que es compleixin els acords que té el PSOE.

Primer pla de Laura Borràs amb una mirada trista

Això arriba poques hores després que Vox hagi dit que estarien disposats a donar suport a una moció juntament amb PP, Junts i PNB. Això sí - ha matisat Ignacio Garriga - només si la moció serveix per convocar eleccions generals de manera immediata. Davant de tot això, Feijóo es manté prudent i de moment només ha optat per querellar-se contra el PSOE.

El partit es desdiu gairebé al moment

Poc després d'aquestes declaracions de Borràs, que ha recollit tota la premsa, el partit ha fet marxa enrere. Segons explica El Periódico, fonts del partit descarten “del tot” recolzar una moció de censura. Diuen que en tot cas hi ha hagut un malentès i que Borràs volia dir que Junts no està “casat” amb el PSOE.

Aquest error de comunicació reflecteix la que és la veritable situació de Junts amb el PSOE. I és que, malgrat tots els maximalismes i amenaces, Junts gairebé no té marge de maniobra amb Sánchez. Aquesta és una realitat que s'ha vist des del principi, amb un Puigdemont molt reivindicatiu, però que, a l'hora de la veritat, manté Sánchez a la Moncloa.

En qualsevol cas, cal tenir present que aquestes paraules venen d'algú que, com Laura Borràs, és a pocs dies de deixar de ser presidenta del partit. La setmana que ve, Junts celebra el seu congrés i tot apunta que Puigdemont serà el nou president de la formació. Això és sinònim que Junts quedarà lligat a la situació personal de Puigdemont, que alhora està lligat a la llei d'amnistia que li ha concedit el PSOE.

➡️ Política

Més notícies: