Pantalla dividida d'un programa de televisió en directe amb un home parlant per trucada a l'esquerra, un grup de persones caminant al centre i una presentadora a l'estudi a la dreta.
POLÍTICA

L'assenyalat pels cartells d'ERC dispara contra el sector de Marta Rovira

Tolo Moya acusa de forma encoberta Sergi Sabrià i afirma que 'volen tapar-ho tot'

Incendi i dels grans a ERC després de filtrar-se l'informe de la investigació pel cas dels cartells de l'Alzheimer. Les conclusions assenyalen Tolo Moya com a responsable de la campanya contra Ernest Maragall, i revelen que Oriol Junqueras era coneixedor que era un cas de falsa bandera. Moya ha reaccionat als Matins de TV3, acusant el sector de Marta Rovira de “voler tapar-ho tot”.

Tolo Moya somrient amb cabells arrissats i barba lleugera, vestit amb una camisa clara, es troba davant d'un fons amb logotips de

"Volen tapar que un viceconseller estava darrere de tot això, que el van agafar en un bar lliurant-li diners a un d'aquests nois el juny del 2024", ha manifestat. Es refereix a Sergi Sabrià, a qui Moya ja va assenyalar com a cap de l'estructura B del partit. Sabrià forma part del sector de Marta Rovira, i va acusar Oriol Junqueras d'“enfangar” el debat intern amb “acusacions falses”.

Moya diu que Rovira i els seus volen amagar “que l'estructura ja funcionava des del 2019 i com es van fer els pagaments”. Afirma també que volen tapar l'existència de la pròpia estructura B, “i per això neguen que existís, com el PP negava la caixa B”. Torna a dir que ell és un cap de turc, a qui acusen “basant-se en quatre declaracions de gent que hi està implicada”.

Acusacions directes al sector de Marta Rovira

Tolo Moya apunta directament al sector de Marta Rovira, afirmant que "els ha agafat amb el congrés est i n'hi ha uns que estan atacant sense parar altres candidatures". Respon així a les acusacions vetllades de Marta Rovira en la compareixença d'aquest dilluns, en què ha renunciat al seu càrrec de secretària general. Rovira ha dit que "la investigació és molt clara" i que la "responsabilitat està molt individualitzada".

Rovira no va donar noms, però la filtració hores després de les conclusions de l'informe evidencien que es referia a Tolo Moya. També va atacar Oriol Junqueras per "utilitzar" els "errors" de les campanyes de contrast per "fer campanya interna" contra el seu sector. Ha lamentat les filtracions constants i el to agressiu i violent del sector que encapçala l'expresident del partit, negant que ella hagi pres mai decisions al marge del partit.

Va ser el mateix Oriol Junqueras qui, l'acte de presentació de la seva candidatura, el 21 de setembre, va acusar Marta Rovira d'estar darrere de l'estructura B. Va assegurar que ell no va tenir coneixement de res perquè aquells anys era a la presó, i es va presentar com a opció de la militància per regenerar el partit. Moya ara carrega contra Rovira en ple incendi ia un mes d'un congrés ple de tensió.

➡️ Política

Més notícies: