Primer pla d'Oriol Junqueras
POLÍTICA

Junqueras reapareix i acaba humiliat pels seus

El líder d'ERC torna a prendre la paraula després de dies en silenci i rep importants crítiques per part d'independentistes

Tensió al món independentista després de les eleccions municipals del passat 28-M. Els mals resultats aconseguits per ERC, Junts i la CUP ho han demostrat. Els indepes estan molestos amb els seus principals partits. Tant és així, que cada vegada hi ha més veus que aposten per una abstenció en les eleccions generals del 23 de juliol per seguir castigant republicans, 'juntaires' i anticapitalistes.

A més, els pactes que Esquerra i Junts estan assolint en diversos municipis amb el PSC tampoc ajuden a calmar les aigües. Acusacions creuades de “pactar amb el 155” mentre tots dos ho fan, només fa que augmentar el descontentament independentista amb els partits.

Primer pla de Gabriel Rufián assenyalant Oriol Junqueras molt somrients

Qui s'ha convertit en el principal objectiu de les crítiques és Oriol Junqueras. Potser per aquest motiu, el líder d'ERC feia diversos dies que no obria la boca. Aquest dijous ho va fer en el seu compte de Twitter i en va sortir escaldat.

Després d'una setmana sense fer cap publicació, Oriol Junqueras va reaparèixer per anunciar l'acord a què han arribat amb Bildu per concórrer junts a les eleccions al Senat. En aquell missatge, no van ser pocs els independentistes que van aprofitar per cantar les quaranta a Oriol Junqueras.

“Estem unint forces amb Bildu. Estem convençuts que, si ens ajudem mútuament, podrem defensar millor els interessos de Catalunya i Euskal Herria. L'estat espanyol és el principal enemic de la llibertat dels pobles”, ha escrit el líder d'Esquerra al seu compte de Twitter.

Les crítiques dels seus no van trigar a arribar. “Tenim el primer enemic de Catalunya a casa, és a dir, tu; desapareix de la política de Catalunya”, li deia un. “Et recordo que sou vosaltres els que donen suport a aquest enemic (PSOE)”, li va deixar caure un altre usuari. Alguns li van demanar directament que dimitís.

Si una cosa ha deixat clara aquesta última data electoral és que els partits independentistes estan jugant amb foc. El 23 de juliol tenen un altre examen i, de moment, totes les enquestes pronostiquen un altra caiguda.

Fins ara, malgrat els mals resultats del 28-M, no sembla que hi hagi hagut gaire reflexió entre els partits independentistes. Les dimissions i l'autocrítica han brillat per la seva absència. Només ells mateixos saben si el panorama canviarà en cas d'una altra debacle indepe el 23 de juliol.