Primer pla d'Oriol Junqueras en un míting amb cara d'enuig
POLÍTICA

Junqueras es menja les seves paraules

L'arxiu periodístic revela el líder d'Esquerra

L'hemeroteca mai ha estat una bona aliada per al món de la política, però hi ha moments en què les prediccions errònies d'alguns representants polítics han estat tan flagrants que es fan virals. En el moviment independentista, hem vist diversos casos en els darrers anys. Però l'últim exemple que ha vist la llum, amb Oriol Junqueras com a protagonista, podria convertir-se en un dels pitjors pronòstics realitzats en els últims anys.

El líder d'Esquerra convertit en protagonista en les últimes hores a les xarxes socials. El motiu, un vídeo de fa unes setmanes en què fa el seu pronòstic per a les passades eleccions municipals. El tall és sublim, ja que no només s'equivoca en la seva predicció, sinó que també s'atreveix a fer una aposta amb la premsa que qüestiona les seves paraules.

“N'hi ha prou de mirar els resultats electorals de l'última dècada, en qualsevol àmbit electoral, per comprovar que el suport que hem merescut és un suport creixent”, argumenta Oriol Junqueras. “Llavors, quines són les nostres expectatives per a les municipals? Molt bones”, diu el líder d'ERC sense despentinar-se.

Però no s'acaba aquí. I és que també desafia la premsa després de la seva audaç predicció. “Convida'm després de les eleccions municipals i veuràs com puc confirmar que aquesta predicció que t'acabo de fer s'ha complert”, afirma.

És clar que Oriol Junqueras no serveix de 'pitonís'. El seu partit, Esquerra, va perdre 300.000 vots en les últimes eleccions del 28-M. A més, també va perdre 219 regidors i es va veure superada per PSC i Junts en el conjunt de Catalunya. El cas més destacat va ser el de Barcelona, que va perdre la meitat dels seus regidors i va passar de ser la força més votada a veure's superada per 3 partits (Junts, PSC, Barcelona en Comú).

No sabem si Junqueras ja ha fet algun pronòstic per a les eleccions generals del 23 de juliol, però segur que més d'un del seu partit prefereix que no ho faci. Y es que, per ara, les enquestes no auguren uns bons resultats per a ERC. Esquerra està negociant en aquests moments un possible acord programàtic amb Junts, però de moment, la seva estratègia es basa en ser l'“antídot a VOX”.