Muntatge amb un cartell de Rufián i una foto seva al Congrés dels Diputats
POLÍTICA

L'independentisme radical se'n riu de Rufián

Campanya indepe per una abstenció històrica

El moviment independentista més radical es veu amb força. La caiguda de la participació en les eleccions municipals va afectar els partits sobiranistes que van baixar en vots. Especialment ERC, el partit que més ha moderat el seu discurs en els últims anys. Després de la desfeta indepe, molts actors d'aquest moviment independentista més de base han sortit per apropiar-se de “la victòria de l'abstenció”.

I no només això, sinó que cada vegada són més les veus que demanen abstenir-se el 23 de juliol. Ho fan certs diaris digitals catalans, usuaris de Twitter amb milers de seguidors o entitats satèl·lits independentistes. Com és habitual, el principal ase dels cops de tots aquests actors postprocés és Gabriel Rufián.

El líder d'ERC a Madrid té millor premsa entre l'esquerra espanyola que entre els votants independentistes. Molts li recorden que va prometre estar 18 mesos a Madrid i porta diversos anys instal·lat al Congrés.

Ara ha estat Antonio Baños qui ha parodiat una imatge d'ell. Mostra Rufián mirant a l'horitzó amb la frase: “El volem a casa, Rufián a Catalunya. El proper 23 de juliol, fem que torni”. Baños va ser diputat de la CUP al Parlament, però va durar pocs dies i és una de les veus més crítiques amb ERC i Rufián .

Aquesta paròdia té milers comparticions reaccions i és una mostra més que hi ha una (semi)campanya organitzada per demanar l'abstenció sobiranista el proper 23 de juliol. El moviment independentista més radical es veu fort després de veure les debilitats dels seus partits i demana obertament que ningú dels seus voti en les eleccions generals.