Ignacio Garriga amb cara molt seriosa durant una roda de premsa a la seu de Vox
POLÍTICA

Vox impugna el resultat de Barcelona

La llista de Gonzalo de Oro Pulido s'ha quedat a 1.500 vots del tercer regidor

Vox desperta les sospites sobre el recompte de vots a les eleccions municipals del 28M a Barcelona, i impugna les eleccions. El partit d'Abascal, que va quedar a 1.500 vots d'obtenir el tercer regidor, demana que es tinguin en compte moltes de les paperetes del seu candidat que van ser declarades nul·les. Això no només afegiria un escó més per a la formació patriòtica, sinó que també deixaria el PSC de Jaume Collboni amb un representant menys.

El PSC, en plena batalla per obtenir l'alcaldia de Barcelona, passaria de 10 regidors a 9 i quedaria empatat amb els comuns d'Ada Colau. Tothom dóna per fet un govern Trias, però El PSC podria governar amb els vots d'ERC i Comuns i la cursa per l'alcaldia continua oberta fins a la data d'investidura, el 17 de juny.

Què demana Vox

Vox ha aconseguit entrar per primera vegada a l'Ajuntament de Barcelona amb la llista encapçalada per Gonzalo de Oro Pulido. Els seus, amb 37.937 vots (5,7%), van quedar en sisè lloc per darrere del PP.

Imatge de Jaume Collboni assenyalant amb el dit durant un míting del PSC a Barcelona

El partit sospita que moltes paperetes de la seva candidatura van ser invalidades injustament. La raó rau en el diferent disseny de les paperetes que el partit repartia als votants i les repartides per l'administració als col·legis electorals. En algunes taules, les de Vox foren considerades nul·les.

Atès que Vox no tenia interventors a totes les escoles, el resultat no es va poder impugnar in situ i les paperetes no s'han conservat. El partit considera que es tracta “d'un dany important” i exigeix un nou recompte. La realitat és que en aquestes eleccions es van registrar 6.402 vots nuls a Barcelona, xifra molt superior a l'habitual.

En l'aire

Vox ha impugnat el resultat davant la Junta Electoral de Zona, i demana obrir els sobres de tots els vots nuls per a la seva verificació. La junta ha d'avaluar ara el recurs. Si es desestima, el partit podria recórrer a la justícia i la investidura es podria endarrerir-se fins al 7 de juliol.

És la segona vegada que Vox impugna els resultats del 28M, després del recurs que va presentar inicialment i que va ser desestimat. No és l'únic, ja que els Comuns d'Ada Colau també van demanar un nou escrutini que va ser rebutjat per la junta. Ara, els resultats segueixen en l'aire davant aquesta nova petició dels verds.