Irene Montero no anirà a les llistes de Sumar-Podemos
POLÍTICA

Irene Montero ja és història

Yolanda Díaz veta al seu company en el Govern de les llistes de Sumar-Podem

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, no anirà a les llistes per a les pròximes eleccions generals del 23 de juliol. Podem i Sumar han tancat un acord in extremis, però una de les condicions imposades per Yolanda Díaz és que la seva companya de govern no hi anés.

La reacció de la secretària general de Podem i també ministra, Ione Belarra, ha estat de disgust i ha denunciat públicament el veto a Montero que, en la seva opinió, és “el principal actiu” del partit. No obstant això, la caiguda de l'encara ministra d'Igualtat de les llistes no ha impedit que Podem i Sumar arribessin a un acord. Les negociacions han estat molt tenses en els darrers dies.

De fet, les relacions van començar a esquerdar-se quan Yolanda Díaz va impulsar el seu propi partit. La Moncloa també va donar peixet a la ministra de Treball. Va intervenir a la moció de censura de Ramón Tamames durant més d'una hora. El portaveu socialista, Patxi López, va arribar a anomenar-la “segona presidenta".

Yolanda Díaz, però, va començar la seva carrera a l'esquerra gallega i després va fer el salt a Madrid sota el paraigua de Podem. El 2007 va ser escollida regidora de l'Ajuntament de Ferrol, on va formar govern de coalició amb el Partit Socialista i va exercir com a tinent d'alcalde. El 2012 va ser escollida diputada al Parlament de Galícia en coalició amb el BNG.

L'acord tancat avui també estableix que Sumar i Compromís participaran en una coalició a València. Militants de Podem van donar un xec en blanc a la direcció en una consulta per arribar a un acord

.