Irene Montero i Pablo Iglesias amb el puny enlaire en un acte de campanya
POLÍTICA

Fins i tot la pròpia esquerra dóna per mort a Podemos

Deixen una corona de flors al xalet Galapagar

Les enquestes suggereixen que Podem va camí de la marginalitat (entre 2 i 3 diputats) en les pròximes eleccions generals del 23 de juliol. Pablo Iglesias intenta desesperadament forjar un acord per entrar a la coalició liderada per Sumar, el partit de Yolanda Díaz. Però a canvi demanen el cap dels principals dirigents de la formació morada, i això inclou Irene Montero.

Mentre el partit de Pablo Iglesias i Irene Montero avança irremeiablement cap al desastre, altres estan sucant pa en la seva desgràcia política.

Acció del Front Obrer

És el cas del Front Obrer, un petit grupúscul comunista radical molt actiu a Madrid i amb una animadversió furibunda cap a la direcció de Podem. Aprofitant el moment, un grapat d'ells han deixat una corona fúnebre amb el missatge 'Descansa en pau' davant del xalet Galapagar.

“DEP Podem. Al cel i sense assalt. Del 15-M al Xalet de Galapagar”, resa el missatge que han deixat a Twitter.

L'acció va començar amb la col·locació de la corona de flors davant del Congrés dels Diputats. Després la van traslladar a les portes del casalot on viuen Pablo Iglesias i Irene Montero. Els policies que custodien la seva entrada han intentat dissuadir els militants, però aquests han aconseguit immortalitzar el moment.

Es presenten a les eleccions

El Front Obrer recorda a les seves xarxes socials que ells van protagonitzar Somosaguas, “el bressol d'Iglesias”, el seu primer escarni públic contra l'aleshores vicepresident. “Avui hem col·locat una corona de flors al lloc on va morir la credibilitat de Podem”, rematen.

Imatge en una seu de Podemos de Ione Belarra, Pablo Iglesias i Irene Montero

L'organització ha recordat les “traïcions” de Podem “a la classe treballadora” com el el suport a la Monarquia, la col·laboració amb l'OTAN i les polítiques d'igualtat.

El Front Obrer també ha anunciat la seva intenció de presentar-se a les eleccions del 23 de juliol, per oferir una alternativa als votants de Podem decebuts amb Iglesias i el seu entorn. Mentrestant, l'espai de l'esquerra queda per definir a l'espera de la decisió de Sumar i una altra quinzena de partits sobre l'entrada de Podem a la coalició.