Captura d´un vídeo d´un immigrant en un vaixell amb la cara pixelada, mirant a càmera i amb gorra, alçant el puny dret
POLÍTICA

VÍDEO: Indignació pel que fa un immigrant il·legal abans d'entrar a Espanya

Un immigrant marroquí celebra amb els seus companys l'arribada a Espanya després de gravar-se tirant a la mar la seva documentació

Es fa viral el vídeo compartit a xarxes per l'analista i periodista Rubén Pulido. S'hi veu com un immigrant irregular rescatat per Salvament llença la seva documentació al mar. Ho fan per declarar que són menors i acollir-se a la protecció d'Espanya, una dinàmica habitual entre els immigrants irregulars.

El vídeo de la indignació

El vídeo s'explica per ell mateix. És un immigrant marroquí que encadena trossos de vídeo narrant la seva reeixida arribada a Espanya. Des de llençar al mar la seva documentació fins a la celebració amb els seus companys:

Rubén Pulido mateix explica la situació, que és habitual i ben coneguda per les autoritats. Encara a la pastera, es desfan de la seva documentació d'origen per ser acollits com a MENA. Si no, el seu asil i acolliment seria més complicat.

Un cop a Espanya, són conduïts a un CATE (centre d'atenció temporal d'estrangers). Un cop allà, procedeixen a avisar les seves famílies amb una fotografia que han aconseguit arribar a Europa. Cosa que s'aprecia al final del vídeo, quan apareixen les fotografies amb els seus companys de viatge.

El fracàs de la política migratòria de Sánchez

El vídeo ha despertat indignació. Fonamentalment, pel fet que sigui tan evident la tàctica de llençar la documentació al mar. És a dir, de no ser realment menors i, per tant, no tenir dret a ser tractats com a tals.

Els usuaris, en resposta a la publicació, mostraven impotència i indignació per aquesta dinàmica. “Riuen de nosaltres”, diuen. Aquest tipus de fenòmens són els que expliquen l'acostament progressiu d'Europa a la dreta identitària. I no ja des d'alguns països com Hongria o Suècia, sinó per la mateixa Comissió, que ha fet un gir històric en la qüestió migratòria.

Com explicàvem des d'E-Notícies, la immigració irregular a Espanya és un problema que, abans o després, serà protagonista. La política migratòria de Sánchez, ordida el 2022 amb les concessions estratègiques al Marroc, ha estat un fracàs objectiu. Aquest 2023 ha estat el segon amb més arribades d'il·legals i les dades mostren que el Gobierno no arriba a deportar ni el 5%.

➡️ Política

Més notícies: