Pacients a l'hospital Parc Taulí de Sabadell
POLÍTICA

Els metges catalans carreguen contra el Govern d'ERC

El sindicat Metges de Catalunya ha acusat el Govern d'ERC de no haver evitat la situació de col·lapse dels centres mèdics


Enmig d'un augment significatiu de casos de COVID i de grip, molts centres d'urgències hospitalàries i CAP estan desbordats. Per això, Metges de Catalunya acusa ara el Govern d'ERC de no prendre mesures per “evitar el col·lapse”.

El sindicat assegura que si el Departament de Salut hagués pres mesures preventives, la situació crítica en què es troben els centres mèdics es podria haver evitat. Per a Metges de Catalunya la solució per descongestionar les urgències implica recuperar el sistema automàtic de baixa laboral per certificat autoresponsable. Des del sindicat apunten que això ja es va dur a terme durant la pandèmia i se'n va demostrar l'eficàcia per a la descongestió dels CAPS.

Tot i això, el Departament de Salut recordava que aquesta mesura només es podia aplicar en un cas d'estat d'alarma com el de la pandèmia del 2020. Segons apunten des d'ACN, per poder aplicar les mesures que demana el sindicat, Salut ha recordat que s'hauria de canviar la llei estatal.

Metges de Catalunya acusa el Govern de no “evitar el col·lapse” de les urgències

El sindicat Metges de Catalunya reclama al Govern que malgrat que el Departament de Salut fa cada any una partida pressupostària per reforçar el personal, els reforços no arriben. Aquesta situació, sumada a la sobrecàrrega i esgotament que tenen els sanitaris des de la pandèmia de la COVID, fa que els sanitaris se sentin abandonats per part del Govern d'Aragonès.

A més, Metges de Catalunya ha recriminat al Departament de Salut que amb el repunt de contagis de COVID i grip, mantenir plantes i llits hospitalaris tancats, no està justificat.

Des del sindicat també han volgut recordar que cal fer campanyes pedagògiques que recordin la població que han de fer un “ús responsable i conscient” dels serveis mèdics.

Urgències de l'hospital Parc Taulí de Sabadell

Un dels territoris de Catalunya que està patint més la saturació dels serveis d'emergències és el Vallès Occidental. En aquesta zona, que té una població de 900.000 habitants, els tres hospitals de la comarca (Parc Taulí de Sabadell, Hospital de Terrassa i Mútua de Terrassa) tenen les urgències col·lapsades.

Des del sindicat apunten que aquestes infraestructures s'han quedat petites i són insuficients amb el creixement i l'envelliment de la població. A més, recorden que amb l'envelliment de la població, aquests cada cop necessiten més atenció, així que el col·lapse de les urgències és una cosa que es repeteix fora de períodes epidèmics.

Per això, han demanat al Govern que prioritzin i accelerin la construcció de noves infraestructures sanitàries per disminuir la càrrega dels professionals.

➡️ Política

Més notícies: