Un exsecretari general de l'Esport treu els colors a ERC i Junts per les Seleccions
Denúncia que s'han abandonat tots els esforços polítics per potenciar la selecció catalana de futbol
La victòria de la Selecció espanyola a l'eurocopa ha estat tot un vendaval social. El nacionalisme espanyol s'ha reforçat fins al punt de provocar un debat polític per les reaccions i les declaracions dels jugadors. Vet aquí els crits de "Gibraltar, espanyol" o la freda salutació de Carvajal a Pedro Sánchez.
De la mateixa manera, molts independentistes han criticat – i han lamentat – aquesta mostra de nacionalisme espanyol. Sobretot, a algunes ciutats importants com Barcelona, que va mostrar un fort suport als colors d'Espanya.
A més de reflectir un canvi sociològic, el suport al futbol nacional ha despertat reaccions polítiques entre dirigents indepes. Algunes de més sòlides que d'altres. Al president del Parlament, per exemple, Josep Rull, no se li va acudir res més que comentar el mundial de veterans +85 de ping-pong.
Però no totes les interpretacions han estat tan superficials o victimistes. L'exsecretari general d'Esports, Rafel Niubò, ha culpat els partits processistes que Catalunya no tingui una selecció pròpia en condicions.
Un altre fracàs processista
Des dels micròfons de RAC1, Rafel Niubò ha denunciat que "des del 2011, els polítics han dimitit d'aquest tema, sembla que no hi vagi". Ho diu fent referència que ni Junts, ERC i la CUP han fet res per aconseguir el reconeixement de la selecció nacional catalana.
“Si no tenim una selecció catalana és per culpa dels polítics”, explica Niubò. "Les federacions van fer un esforç per afiliar-se a les internacionals i se les ha abandonat. Si en queda una desena ja serà molt".
De fet, Niubò ha explicat que els primers esforços polítics en aquest sentit van tenir efectes molt positius que ara s'han perdut. "projectes esportius seriosos, esportistes participant en esdeveniments internacionals, arribant a doblar les llicències, amb el consegüent augment dels ingressos, superiors de què tenen ara".
Es tracta, en definitiva, d'un altre dels fracassos processistes que han perjudicat Catalunya. Vet aquí, per exemple, el declivi del sistema sanitari públic o de l'educació, que ha registrat els seus pitjors resultats en competències bàsiques en llengua catalana.
Més notícies: