Una imatge d'una piulada que mostra un incendi massiu en una ciutat a la nit amb un comentari que critica l'acció com un atac al Líban i esmenta que el vídeo va ser creat per intel·ligència artificial.
POLÍTICA

Enxampen el polèmic periodista de TV3 Joan Roura compartint un vídeo fals del Líban

Els usuaris tornen a mostrar la seva incredulitat amb el biaix informatiu de Roura: 'Per demonitzar jueus tot s'hi val'

Entre tots els periodistes polèmics que té TV3, Joan Roura potser és el més famós. I ara, que la guerra a l'Orient Mitjà està desfermada, les seves polèmiques són més recurrents que mai. Entre altres polèmiques, Roura va dir que Hamàs era un “grup de resistència” perquè “terrorisme ja ha estat una paraula prou banalitzada”.

El tractament informatiu a favor de Palestina, doncs, és militant. Fins al punt de compartir continguts falsos i fer-se ressò de comptes antisemites. Fa dos mesos, per exemple, Roura va compartir la imatge d'un home carregant diversos nens petits entre la runa d'un bombardeig.

El problema d'aquesta imatge és que era falsa. Havia estat fet amb intel·ligència artificial a manera de propaganda. En qualsevol cas, això no va ser obstacle perquè Roura mantingués la imatge en el seu perfil en xarxes socials. I ara ha tornat a repetir el procediment, aquesta vegada, amb un vídeo.

Joan Roura amb camisa blanca assegut davant d'un fons decoratiu geomètric.

El vídeo fals de Roura

Segons han denunciat alguns usuaris de X, Roura s'ha fet ressò d'un vídeo d'un compte antisemita. A les imatges, s'aprecia el bombardeig sobre el que, en teoria, és la ciutat de Beirut. Novament, el problema és que el vídeo també està fet amb intel·ligència artificial.

L'usuari que ho ha revelat, que respon al nom de 'Pau', denuncia que "hem normalitzat que el nostre cap d'internacional de la TV pública escampi fake news amb total impunitat". Així mateix, es lamentava per la coincidència del vídeo amb l'aniversari de l'atac de Hamàs que va desencadenar aquesta guerra.

Això ha provocat la indignació d'altres usuaris a la xarxa social. Són molts els que consideren indignant que un responsable periodístic com Roura pugui donar recorregut a aquesta mena de continguts.

"L'activisme que practica aquest individu és de vergonya aliena, segurament dels seguiments del conflicte més esbiaixats de tot Europa". “Per demonitzar jueus tot s'hi val”. “L'odi no el deixa veure més enllà del nas”.

Postura oficial de l'esquerra catalana

En realitat, això només és un altre exemple de la postura de l'esquerra catalana. Ahir mateix, diverses figures i partits progressistes commemoren l'atac terrorista de Hamàs criticant Israel. Fins al punt que la CUP va demanar posar fi a l'Estat d'Israel, comprant així les tesis de la teocràcia islamista de l'Iran.

Per part seva, figures com Gabriel Rufián o Ferran Pedret (PSC) no van tenir ahir cap paraula de record a les víctimes o els segrestats. Mentrestant, Israel té set fronts oberts a l'Orient Mitjà.

➡️ Política

Més notícies: