Ferran Pedret està dret en un podi en un entorn formal, mentre diverses persones són al fons.
POLÍTICA

El PSC se suma a les crítiques a Israel en ple aniversari del 7-O

El líder del grup parlamentari del PSC s'oblida de l'atac terrorista que va desencadenar la guerra i assenyala Israel

La notícia del dia és l'aniversari de l'últim pogrom que va patir el poble jueu. Fa un any, l'atemptat de Hamàs deixava al voltant de 1.500 morts i més de 250 segrestats. De passada, desencadenava una guerra que ara pot acabar involucrant Iran.

Això, però, no és obstacle perquè gran part de l'esquerra no reivindiqui aquesta data o fins i tot assenyali Israel. Gabriel Rufián, per exemple, ha commemorat l'atac terrorista de Hamàs criticant Israel. I una altra de les figures de l'esquerra catalana que s'ha apuntat a aquestes crítiques ha estat Ferran Pedret, del PSC.

Atac dels drones iranians a Israel

Líder del grup parlamentari socialista al Parlament, Pedret va reivindicar ahir una “manifestació de solidaritat amb la població civil de Palestina i el Líban”. El diputat Pedret va demanar posar fi als “crims de guerra” i establir un “alto al foc immediat i permanent”:

Aquesta publicació de Pedret no ha estat gaire ben rebuda per part dels usuaris. Són majoria els que li diuen que l'esquerra s'equivoca recolzant Hamàs. També són molts els que recorden a Pedret que Hamàs encara té segrestats diversos centenars de persones.

La situació prèvia

L'incessant soroll mediàtic contra Israel ha fet que s'oblidi la situació prèvia a l'atac de Hamàs, quan es van signar els “Acords d'Abraham”. Sota la protecció de Donald Trump, aquests acords van ser signats per Israel i diversos països àrabs. Entre aquests darrers, va ser molt destacada la presència dels Emirats Àrabs, un altre enemic acèrrim de l'Iran.

Netanyahu i uns militars

Per contrarestar aquests acords, l'Iran va posar en marxa l'atac de Hamàs contra Israel. L'objectiu dels Aiatol·làs era provocar la resposta d'Israel per desestabilitzar la regió i engegar amb els acords. A més d'aconseguir també que es maquilli el fet que Hamàs i Hezbol·là són dos grups terroristes que ni Palestina ni el Líban podien controlar.

A partir d'aquí, la situació ha viscut una gran escalada de tensió. I ara preocupa que Israel i Iran entri en una guerra cos a cos. Netanyahu ja va avisar que la resposta d'Israel a l'atac de l'Iran de la setmana passada no trigaria a arribar, cosa que preocupa els Estats Units, que no descarten la possibilitat que Israel ataqui les refineries de petroli.

➡️ Política

Més notícies: