Pla mitjà de Laia Estrada parlant des d'un escenari amb una mà mig aixecada i de fons diversos dirigents de la CUP com Laure Vega o Xavi Pellicer amb cara trista
POLÍTICA

La CUP exigeix l'aniquilació de l'estat d'Israel

La formació anticapitalista diu que els dos Estats no és cap 'solució' per al conflicte

L'esquerra catalana s'ha mobilitzat per criticar Israel en l'aniversari de l'atemptat terrorista més gran del país hebreu. Gabriel Rufián ha aplaudit una portada de premsa crítica amb Israel, i Ferran Pedret (PSC) ha reivindicat una manifestació a favor de Palestina.

Mentrestant, no diuen res sobre el paper de la teocràcia islamista de l'Iran o els centenars de segrestats que encara té Hamàs.

Però sens dubte la formació política que ha portat més enllà les crítiques a Israel ha estat la CUP. Amb caràcter general, la seva postura és la mateixa de Hamàs i els aiatol·làs: acabar amb l'Estat d'Israel. Més d'una vegada han reivindicat l'eslògan antisemita de “des del riu fins al mar”.

Manifestació de la CUP per sanitat amb la bandera de Palestina

I ahir mateix, van tornar a aplaudir la manifestació a favor de Palestina. De passada, han publicat un missatge a xarxes socials dient que la possibilitat dels dos Estats no és cap solució. “Fora Israel dels territoris ocupats!”, diu la CUP:

Per a la CUP, la causa palestina ha esdevingut una reivindicació general, que llueixen en qualsevol context i amb qualsevol motiu. Hem vist les banderes palestines en manifestacions per la sanitat o en protestes contra les bicicletes a Girona. Van arribar a demanar fins i tot un boicot contra McDonald's per la seva “complicitat” amb Israel.

Tots els fronts d'Israel

En aquests moments, Israel té set fronts de batalla: Gaza (Hamás), Líban (Hizbula), Iemen (hutis), Iraq (Kataeb Hezbol·là), Cisjordània, Síria i Iran. Això recorda la Guerra dels Sis Dies, quan gran part del món musulmà es va proposar aniquilar l'Estat d'Israel.

I el risc més gran a què s'enfronta ara Israel és a una guerra directa amb l'Iran, que de moment ha atacat Israel a través dels seus 'proxys' terroristes. Durant els propers dies, cal esperar que Israel decideixi quina resposta donarà a l'atac de l'Iran de la setmana passada.

➡️ Política

Més notícies: