Muntatge amb un primer pla de Sílva Orriols i de fons una imatge desenfocada de l'hemicicle del Parlament amb diversos diputats asseguts
POLÍTICA

El dia que el Parlament va demanar una moció de censura contra Sílvia Orriols

La cambra catalana aprova fer un cordó sanitari a l'alcaldessa de Ripoll

Setmana dura de feina al Parlament de Catalunya. Primer es va aprovar l'augment del pressupost perquè els partits puguin contractar més assessors i càrrecs de confiança. I ara, han aprovat fer un 'cordó sanitari' a Sílvia Orriols i, de passada, demanar que li facin una moció de censura. Un cop més, el Parlament demostra que segueix atent als problemes que preocupen els catalans.

Sílvia Orriols es va convertir aquest dijous en la gran protagonista de la sessió del Parlament de Catalunya. Mai abans una alcaldessa d'una població de 10.000 habitants havia gaudit de tant de protagonisme a la cambra catalana. Però és el que té haver-se convertit en l'enemiga pública número 1 del processisme.

ERC, Junts i la CUP van aprofitar la sessió per assenyalar la líder d'Aliança Catalana. Un assenyalament al qual s'hi van sumar els Comuns i el PSC. I és que aquests cinc partits es van unir per votar a favor d'una proposta presentada per Esquerra i que demanava un 'cordó sanitari' contra Sílvia Orriols.

Sílvia Orriols en una roda de premsa a Ripoll el 14 de juny de 2023

La votació en qüestió demanava “fer una crida a les forces polítiques de Ripoll per no normalitzar l'extrema dreta a la ciutat”. A més, també exigien “minimitzar la seva presència a les institucions”. És a dir, el Parlament va aprovar fer-li un 'cordó sanitari' a Sílvia Orriols. El mateix 'cordó sanitari' que ja li van fer a l'anterior mandat a Ripoll i que tan bé els va funcionar: va passar d'1 a 6 regidors i ara és alcaldessa.

Marta Vilalta va demanar als partits de Ripoll que “facin fora l'extrema dreta de l'Ajuntament”. I va acusar Sílvia Orriols de “criminalitzar els ciutadans i atemptar contra la cohesió social”. Per part seva, la CUP va tornar a demanar una moció de censura contra la líder d'Aliança Catalana. Després de perdre el 60% dels vots a les últimes eleccions generals, els cupaires estan “disposats a fer tot el possible perquè l'extrema dreta no segueixi al poder ni un minut més”.

No és la primera vegada que la CUP demana una moció de censura a Sílvia Orriols. De fet, fins i tot el Govern va arribar a demanar-la públicament. De moment, però, la realitat és que l'alcaldessa de Ripoll segueix governant a la ciutat malgrat la pressió exercida per tot el processisme, siguin partits o mitjans de comunicació. I mentrestant, ja prepara el seu assalt al mateix Parlament que l'acaba de criticar.

➡️ Política

Més notícies: