Primer pla d'Anna Erra
POLÍTICA

Gairebé 4 milions d'euros per a assessors al Parlament

La cambra catalana augmenta el pressupost per als càrrecs de confiança dels partits

Els partits polítics amb presència al Parlament de Catalunya estan d'enhorabona. I és que aquest dimarts s'ha aprovat un augment del pressupost destinat a contractar assessors. D'aquesta manera, les formacions a la cambra catalana tindran l'oportunitat de tenir més cura dels seus, amb més contractacions i augments de sou als càrrecs de confiança.

Amb els preus de serveis bàsics com l'alimentació, el gas o l'electricitat pujant cada cop més, la ciutadania s'ha vist obligada a estrènyer-se el cinturó. I els partits del Parlament han optat per predicar amb l'exemple: aprovant un augment de 850.000 euros anuals per a la contractació d'assessors. Aquesta decisió provocarà que, als pressupostos del 2024, es destinin un total de 3,7 milions d'euros en aquesta partida. Fins ara, s'hi destinaven 2,9 milions d'euros.

Pla general del Parlament de Catalunya amb els diputats votant una moció

Així doncs, els assessors dels partits al Parlament de Catalunya podran cobrar un mínim de 31.000 euros anuals i un màxim de 70.000 euros anuals. Aquest augment de pressupost es podrà destinar a contractar més assessors o, també, per augmentar el sou als que tenen actualment.

La mesura ha estat aprovada per Esquerra, Junts per Catalunya, el PSC i Ciutadans. Partit Popular i els Comuns s'han abstingut, mentre que la CUP i VOX han votat en contra de l'augment d'aquesta partida pressupostària.

També s'estudiarà un augment a les dietes dels diputats del Parlament de Catalunya

Una altra decisió que ha pres el Parlament ha estat l'aprovació de crear un grup de treball per analitzar com regularitzar les dietes que reben els diputats. La intenció és que també s'augmenti aquesta partida, encara que no entraria en vigor fins a la propera legislatura.

Pere Aragonès amb rostre molt seriós assegut a la cadira del Parlament de Catalunya

Les dietes que reben ara els parlamentaris es mouen entre els 17.000 i els 24.000 euros anuals. La residència dels diputats en qüestió és la que determina la quantitat exacta que acaben percebent. Aquests diners, considerats com una indemnització per desplaçament, no tributen, ja que actuen com a complement salarial.

En tot cas, els treballadors dels partits polítics poden estar tranquils perquè podran fer front a l'augment del cost de la vida que la societat està vivint els últims mesos.

➡️ Política

Més notícies: