Motatge fotogràfic amb Pere Aragonès i Sílvia Orriols
POLÍTICA

El Govern demana una moció de censura contra Sílvia Orriols

Laura Vilagrà carrega contra Junts i emplaça tots els partits a “revertir la situació” i fer fora l'alcaldessa de Ripoll

El Govern de Catalunya s'ha pronunciat obertament sobre l'alcaldia de Ripoll, que des del passat dissabte ostenta Sílvia Orriols. A l'habitual roda de premsa de dimarts, l'executiu català ha atès els mitjans i ha enviat un clar missatge a la líder de Sílvia Orriols. Laura Vilagrà ha desitjat una moció de censura en aquesta localitat de Girona, emplaçant tots els partits a “revertir” la situació.

Abans de demanar la moció de censura a Sílvia Orriols, Laura Vilagrà ha carregat contra Junts per Catalunya. El partit de Laura Borràs no va votar a favor del pacte entre Esquerra, PSC i CUP a Ripoll. Una decisió que permetia a la líder d'Aliança Catalana (AC) proclamar-se alcaldessa del municipi com a força més votada. Sílvia Orriols va obtenir més del 30% dels vots i 6 regidors, el doble que els seus rivals, que necessitaven el suport dels 'juntaires' per desbancar AC.

Plànol curt de la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, al Palau de la Generalitat, 4 de maig de 2023

"Junts per Catalunya no va estar a l'alçada. Ni des de la direcció nacional ni des de l'àmbit local", exposava Vilagrà. I és que la consellera de Presidència de la Generalitat ha acusat el partit de Puigdemont de tenir “uns plantejaments tebis” i “una negociació erràtica”. En aquest sentit, li retreu que “diversos grups parlamentaris van signar un acord per no permetre que l'extrema dreta entrés a les institucions”.

Després de culpar Junts del triomf d'Orriols, Vilagrà ha avisat que el fracàs de les negociacions a Ripoll “no és un fet que no es pugui revertir”. I ha deixat clar que “espero que es pugui treballar per revertir aquesta situació”, al·ludint a una moció de censura, això sí, sense mencionar-la explícitament.

El Govern pide una moción de censura a Sílvia Orriols

D'aquesta manera, el Govern parla sense embuts de “revertir” el que va passar a Ripoll dissabte passat. Sílvia Orriols va obtenir l'alcaldia del municipi gràcies al no acord de Junts amb ERC, PSC i CUP. Però un pacte per a una moció de censura podria deixar fora del càrrec la líder d'Aliança Catalana.

Primers compassos com a alcaldessa

De moment, Sílvia Orriols ja ha estrenat la condició d'alcaldessa. Més enllà de llançar la proposta de tancar les mesquites salafistes que hi hagi a Catalunya, també s'ha trobat amb el primer contratemps. I és que la comissió de festes ha dimitit en bloc, en una decisió que ella mateixa ha catalogat de “comprensible”.

➡️ Política

Més notícies: