Primer pla de Sílvia Orriols somrient
POLÍTICA

La CUP demana una moció de censura a Sílvia Orriols i se'ls gira en contra

L'alcaldessa de Ripoll es defensa: 'Compleixo les promeses electorals'

El processisme no desaprofita la més mínima oportunitat d'atacar Sílvia Orriols. L'alcaldessa de Ripoll aconsegueix treure de polleguera tots els seus rivals polítics, especialment ERC i la CUP. La líder d'Aliança Catalana, que va guanyar de forma aclaparadora les eleccions municipals del 28 de maig passat, fa un mes que ocupa el càrrec. I els anticapitalistes ja han demanat dues vegades una moció de censura per fer-la fora.

Tot i que són ells qui tenen el deure d'articular aquesta moció de censura amb ERC, PSC i Junts, per demanar que no quedi. L'últim episodi de la guerra entre CUP i Aliança Catalana va ser la decisió de l'Ajuntament de Ripoll de lliurar a la policia un immigrant il·legal que estava dormint en un parc públic. Els cupaires no van tardar a demanar el cap de l'alcaldessa de la capital del Ripollès.

"No pot passar ni un dia més sense que es desallotgi l'extrema dreta de l'Ajuntament de Ripoll. La moció de censura a Orriols és una urgència democràtica”, demanava la CUP. Els anticapitalistes, a més, acusaven la líder d'Aliança Catalana de “governar contra la gent" i d'"ultradreta" que "expulsa veïns". Les paraules dels cupaires, però, se'ls van girar en contra.

Crítiques a la CUP i la resposta de Sílvia Orriols

Al llarg del dia d'ahir, Sílvia Orriols es va mostrar contundent a les xarxes socials. L'han criticat alguns dels principals mitjans com ara TV3, la SER i també més premsa processista o que forma part de la casta mediàtica de Catalunya. Però no li va tremolar el pols a l'hora de justificar la seva decisió.

Va acusar el mitjà local El9Nou de fer titulars “sensacionalistes”. I va remarcar que ella “compleix les promeses electorals” i que “es nega a subvencionar la immigració il·legal”. També va reconèixer que la decisió de l'Ajuntament i de la Policia Local “no és agradable”, però “sí necessària” per no “col·lapsar els serveis socials o el sistema educatiu i sanitari”. També va assenyalar que “si els il·legals tenen via lliure, el fenomen no disminuirà, ans al contrari”, i va preguntar als seus crítics si “creieu que els nostres recursos són il·limitats”.

Però més enllà del que va comentar Sílvia Orriols, a la formació anticapitalista li va sortir malament la jugada de criticar l'alcaldessa de Ripoll. I és que la publicació dels cupaires en què van assenyalar la líder d'Aliança Catalana, es va omplir de comentaris a favor d'Orriols.

"Catalunya és al costat de l'alcaldessa de Ripoll", comentava una usuària. "És complir la llei d'estrangeria, la que la CUP no ha presentat ni una proposició en contra al Congrés en 3,5 anys", retreia un altre. “Veïns són els que paguen impostos” o “sabeu que totes les democràcies regulen la immigració?”, van ser alguns dels molts missatges que van rebre.

➡️ Política

Més notícies: