Pla mitjà de Sílvia Orriols, mirant a càmera, asseguda al seu despatx i amb les mans al teclat i ratolí del seu escriptori
POLÍTICA

El processisme posa Sílvia Orriols al punt de mira

L'alcaldessa de Ripoll es defensa després de retirar l'estelada de l'ajuntament per ordre de la Junta Electoral

El processisme li té ganes a Sílvia Orriols. Esquerra, Junts i la CUP, i els seus respectius mitjans i seguidors, tenen la líder d'Aliança Catalana al punt de mira. L'alcaldessa de Ripoll, un poble de poc més de 10.000 habitants, ha posat molt nerviós l''establishment' independentista i els seus moviments són analitzats amb lupa.

Sílvia Orriols ha estat criticada pel Govern de la Generalitat. L'expresident Carles Puigdemont també l'atacava la setmana passada, alhora que defensava Xavier García Albiol. I Mireia Vehí, diputada i candidata 'cupaire' al Congrés, tampoc dubtava a dedicar-li temps en plena campanya electoral. És evident que l'aparició d'Orriols al panorama polític català ha posat en perill l''oasi processista' que viu Catalunya des de fa anys.

Polèmica amb Sílvia Orriols i la Junta Electoral

És evident que Sílvia Orriols s'ha convertit en l'enemiga pública número 1 dels processistes. I per això no han dubtat ni un segon a atacar-la ara que ha decidit acatar la decisió de la Junta Electoral de Zona, que l'instava a retirar la bandera estelada de l'ajuntament de Ripoll.

Primer pla de la candidata de Ripoll d'Aliança Catalana

La Junta Electoral de Zona ha requerit a l'alcaldessa de la capital del Ripollès treure aquesta bandera de l'edifici públic. I la líder d'Aliança Catalana ha pres la decisió de treure-les totes, cosa que ha generat polèmica al món 'indepe'.

Després d'apostar per fer-li un cordó sanitari informatiu, ara sí, la premsa processista ha decidit donar difusió a la notícia. L'objectiu, assenyalar Sílvia Orriols, que sempre ha acusat ERC, Junts i CUP de ser massa tebis. I evidentment, molts seguidors dels tres partits han sortit a criticar-la.

Sílvia Orriols justifica la seva decisió

Sílvia Orriols els ha respost, deixant clar que “a mi no m'inhabilitaran per una bandera o una pancarta. No vull que Espanya m'inhabiliti, jo he vingut a inhabilitar Espanya. Amb estelada o sense, salvarem Catalunya”. A més, també ha reivindicat que “Catalunya no viurà de gestos”.

D'aquesta manera, Sílvia Orriols agafa un camí diferent de la que van agafar, per exemple, Quim Torra o l'alcaldessa de la CUP a Berga, Montse Venturós. Tots dos es van negar a treure una pancarta i una estelada, respectivament. I tots dos van acabar inhabilitats i apartats dels seus càrrecs. D'aquesta manera, Orriols aposta per menys simbolismes estèrils, una decisió que també ha estat aplaudida per molts dels seus seguidors.

"La Junta Electoral no tindria competències a Ripoll si la CUP, Junts i Esquerra haguessin acatat la voluntat popular de l'1 d'octubre", ha retret Sílvia Orriols als tres partits processistes.

➡️ Política

Més notícies: