Una escena al carrer on diverses persones estan interactuant, amb un cotxe blau estacionat a prop.
POLÍTICA

Cops de puny al mig del carrer en un petit poble: la violència a Catalunya s'expandeix

Els guàrdies municipals denuncien la desatenció que viu aquesta figura de l'ordre: patrulles unipersonals i limitacions

Ahir es van fer virals les imatges d'una baralla entre diverses persones a la petita localitat d'Alcover (Tarragona). La notícia se suma a altres episodis d'inseguretat que es viuen a Catalunya. Però aquest episodi té una particularitat inquietant: només hi havia un agent de l'ordre per controlar la situació.

Segons ha transcendit, diversos joves van anar fins al domicili d'un altre per donar-li una pallissa. Davant d'això, els pares de l'agredit es van involucrar a la baralla, donant lloc a una imatge dantesca al mig del carrer. Com s'aprecia al vídeo, el guàrdia municipal té evidents dificultats per controlar la situació.

Policies aturant dues persones contra una paret.

Afortunadament, l'agent aconsegueix separar els involucrats fins que arriben els Mossos. Els dos joves que van iniciar la baralla han estat acusats d'un presumpte delicte de lesions. Com era d'esperar, un portava una navalla.

Grups de policies han denunciat el risc que implica aquesta mena de situacions. Més encara en el cas dels “guàrdies municipals”. Aquests agents de l'ordre actuen en “patrulles unipersonals” i tenen limitacions legals serioses a l'hora d'actuar.

“Els guàrdies municipals seguim amb inseguretat jurídica, sense eines de defensa i amb formació escassa i diferenciada amb la resta de cossos policials. Ningú posa fil a l'agulla. 380.000 ciutadans de 150 pobles petits, discriminats, 500 agents oblidats”. Amb aquestes paraules, el grup Guàrdies Municipals de Catalunya denuncia la situació que hi viuen.

Augment de les baralles

Aquesta notícia ve un dia després que el cap de policia de Barcelona, Pedro Velázquez, assenyalés l'augment de la violència que es viu a la capital. Sobretot, l'augment en el nombre de baralles arran de la fi de la pandèmia. Segons va informar Velázquez, en tres anys han augmentat un 143%.

Tot i que les dades estiguin referides a Barcelona, l'augment de la inseguretat també es viu a moltes altres zones de Catalunya. En aquest sentit, ciutats com Manresa també presenten un seriós deteriorament de la seguretat i la convivència.

Així mateix, el cap de policia va assenyalar el protagonisme cada vegada més gran de les armes blanques. Cosa que també ha denunciat la nova consellera d'Interior, Núria Parlon. En principi, aquest mateix mes, el Departament dʻInterior presentarà un pla de xoc contra les armes blanques.

➡️ Política

Més notícies: