Primer pla de la presidenta de l'ANC Dolors Feliu
POLÍTICA

L'ANC es cansa dels seus

L'estratègia a seguir per al proper 23-J divideix encara més els independentistes

Els independentistes encara no han assimilat el cop que van patir a les eleccions municipals i ja tenen una altra patata calenta sobre la taula. La convocatòria electoral per a les generals per al 23 de juliol posa força a Junts i ERC. Els resultats del 28-M han deixat clar que han de canviar d'estratègia, però el possible camí a seguir està generant més divisions.

Els de Carles Puigdemont aposten per una llista única i els d'Oriol Junqueras ja han dit que ni parlar-ne. En tot cas, es parla d'un “acord programàtic”. I tot això, sense comptar que els dos partits també tenen divisions internes. Fins i tot la CUP es troba en aquest escenari.

Per si no n'hi hagués prou, ara l'Assemblea Nacional Catalana s'ha pronunciat. L'ACN va patir una crisi important a principis d'any perquè la presidenta de l'entitat,Dolors Feliu, volia impulsar una quarta llista independentista. La polèmica va acabar amb diverses dimissions dins de l'ANC.

Imatge d'Oriol Junqueras i Carles Puigdemont mirant cadascun cap a un costat

Ara, Dolors Feliu ha parlat per primera vegada de l'estratègia que, segons ella, hauria de seguir el moviment independentista de cara al 23-J. I les seves paraules han estat clares: o hi ha unitat o l'entitat demanarà l'abstenció o el vot nul en les properes eleccions generals.

La presidenta de l'ANC descarta la seva pròpia llista, però reclama “una candidatura unitària o un acord estratègic unitari” entre els partits independentistes. En cas que no s'arribi a aquest acord, convocarà una consulta a les seves bases per decidir si l'Assemblea recomanarà el vot nul o l'abstenció abans del 23 de juliol.

Mentre els independentistes intenten arribar a un acord, les enquestes que apareixen no són massa encoratjadores per a ells. En la primera, publicada per El Confidencial, preveia una caiguda d'Esquerra i la CUP. En la segona, publicada aquest dimecres, també segueix la mateixa línia i només Junts se salvaria discretament.