El candidat d'ERC a Martorell Soulimane Messaoudi Tahrioui posant per a una foto amb Gabriel Rufián
POLÍTICA

El candidat musulmà d'ERC s'estavella a Martorell

Soulimane Messaoud perd la meitat dels seus regidors

Esquerra Republicana de Catalunya també ha fracassat a Martorell. Els republicans volien acabar amb la majoria absoluta de Xavier Fonollosa de Junts, però ni tan sols li han fet pessigolles. No només Junts per Martorell no ha perdut suports, sinó que ha passat de 12 regidors a 16. La seva victòria és indiscutible, amb el 64% dels vots.

ERC va tornar a quedar en quarta posició, per darrere dels Comuns i PSC, però va perdre un dels 2 regidors que tenia. La seva aposta per Soulimane (Souli) Messaoudi Tahrioui va estat un fracàs.

Soulimane Messaoudi va néixer al Marroc. Es defineix com “Rifeny, Català i Martorellenc”. Fa 18 anys que viu en aquesta ciutat. Souli ja era regidor per Esquerra des del seu darrer mandat. Va ocupar el tercer lloc a les llistes del 2019 i una renúncia el va portar a ser el primer regidor de Martorell nascut fora d'Espanya. Ara aspirava a ser el primer alcalde, però s'ha quedat sol al ple.

Soulimane Messaoudi va ser escollit com a cap de llista pel 94% de la militància. El seu currículum destacava la seva relació amb CCOO i la PAH. El seu discurs de campanya va incidir en les polítiques d'habitatge.

L'aspiració del candidat d'ERC era treure el tercer regidor. Per això va llançar una campanya especialment dura contra Junts: “No ens enganyen, segueixen sent la dreta catalana, només saben inaugurar rambles, obres i voreres, no tenen programa social i enganyen la gent a un any de les eleccions municipals”, va dir el 2022.

Els resultats el van enfrontar a la crua realitat: un sol regidor i 400 vots menys que fa quatre anys.