Motatge amb les fotos dels barons del PSOE Ximo Puig, José Miguel Pérez, Javier Lambán, Tomás Gémez i Cesar Luena, amb el president Pedro Sánchez de fons

Els barons del PSOE ja es rebel·len

Pedro Sánchez comença a col·leccionar negatives per a les llistes per al proper 23-J

Encara falten gairebé dos mesos perquè se celebrin les eleccions generals convocades d'urgència per Pedro Sánchez i l'ambient al PSOE comença a escalfar-se. L'arriscada jugada de l'actual president del govern podria provocar una ferida dins del seu partit i les diferències comencen a aflorar a les files socialistes.

La sorprenent decisió de Pedro Sánchez no sembla haver sorprès alguns dels barons del partit. Aquest és el cas de Emiliano García - Page. El previsible futur president de Castella - la Manxa, que creu que Sánchez no ha pres la decisió “de cop”. I que ja tenia pensat fer-ho si els resultats no eren els esperats.

En qüestió de dies, les llistes s'han de decidir i aquí és on Pedro Sánchez pot tenir problemes. I el cas és que diversos barons socialistes, especialment els perdedors del 28-M, ja s'han rebel·lat i no volen acompanyar-lo en la data electoral del 23 de juliol. Això és el que afirma El Confidencial.

El valencià Ximo Puig, el canari Ángel Víctor Torres i l'extremeny Guillermo Fernández Vara opten per no presentar-se a les eleccions generals després de patir respectius contratemps diumenge passat. Javier Lambán d'Aragó també sembla inclinar-se cap al “no”.

Pedro Sánchez i Emiliano García Page abraçats durant un funeral
Imatge:

GTRES

En el cas d'Antonio Muñoz de Sevilla, Óscar Puente des de Valladolid, Concha Andreu des de La Rioja o la balear Francina Armengol, estarien pensant què fer en aquestes pròximes eleccions. Les úniques que han fet el pas d'acompanyar Pedro Sánchez són Adriana Lastra i María Jesús Montero. Totes dues ja han estat al costat del líder del PSOE en aquesta última legislatura al Congrés.

Tot i voler donar el primer pas, Pedro Sánchez no té temps de sobres i encara ha d'aclarir moltes coses respecte a la cursa electoral del proper 23-J. A més de comptar amb diversos barons de partit descontents, també ha de decidir qui serà el seu número 2 a Madrid.

Per ara, se sap que difícilment serà Nadia Calviño. L'actual ministra d'Afers Econòmics “està compromesa amb el projecte”, però descarta formar part de les llistes. No obstant això, segons el diari, Calviño estaria oberta a formar part d'un hipotètic govern en cas de victòria socialista.