L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, amb vestit blau parlant en un podi amb dos micròfons davant d'una placa commemorativa.
POLÍTICA

L'alcalde de Figueres esclata contra la multireincidència després de la darrera detenció

Jordi Masquef insisteix que la multireincidència no pararà mentre hi hagi aquesta sensació 'd'impunitat'

La multireincidència encara és una realitat social i política a Catalunya. Tot i que el relat ha canviat i s'han començat a prendre mesures, la solució trigarà a arribar. En el segon ple d'investidura, Salvador Illa ja va dir que els efectes de les polítiques de seguretat no serien immediats.

Mentrestant, s'acumulen els episodis ja coneguts per tots. Ens referim a aquests criminals que són detinguts 20, 30, 40 o fins i tot 60 vegades per la policia. Com també és comú, són els alcaldes els que donen la veu de l'alarma.

En aquest sentit, hi ha un consens municipal força ampli. Des de Junts fins al PP i passant per la CUP, han estat molts els alcaldes que han denunciat la multireincidència. Un d'aquests alcaldes, pioners al seu partit, és el de Figueres, Jordi Masquef (Junts).

Foto de l'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, a la presentació del projecte de Casa Natal de Dalí

L'explicació de Masquef: la impunitat

Aquesta no és ni de bon tros la primera ocasió en què l'alcalde Masquef denuncia la multireincidència. Masquef també es va fer viral per les seves crítiques a la impunitat criminal. A més a més, en el cas de la seva localitat, Figueres, s'enfronta a la particularitat de la proximitat amb França.

I com també va advertir l'alcalde popular de Badalona, Xavier García Albiol, Masquef va assenyalar al seu dia els riscos d'aquesta situació. “Si no ens prenem la seguretat de debò, avui ha estat això i demà haurem de lamentar un incident molt més fort”, va dir

Ara, les circumstàncies han obligat l'alcalde Masquef a denunciar una altra vegada la impunitat multireincident. Segons ha informat, la Guàrdia Urbana de Figueres va detenir la nit passada un subjecte amb més d'una desena d'antecedents.

Per part seva, l'alcalde ha mostrat la seva impotència davant d'aquesta situació. De fet, ha explicat que aquestes imatges són tristament normals perquè la sensació d'impunitat és màxima. “Saben[els multireincidents]que poden tornar a fer-ho, malgrat la Guàrdia Urbana”:

Mesures en marxa

De moment, la mesura més destacada per lluitar contra la multireincidència va ser l'aprovació de la proposta de Junts al Congrés. És un paquet de reformes legals que tenen com a objectiu endurir el Codi Penal. A més, es preveu un augment dels recursos als jutjats, manifestament saturats.

A més, el nou Departament d'Interior ha presentat un pla de xoc per fer front a l'augment de la inseguretat a Catalunya. En qualsevol cas, fins que no es facin els canvis legislatius la multireincidència romandrà en el mateix buit legal en què ara es troba.

➡️ Política

Més notícies: