Policies aturant dues persones contra una paret.
POLÍTICA

No són percepcions: a Catalunya hi ha més de 5.000 multireincidents

Aquesta xifra contempla, només, els delinqüents condemnats el 2023. És a dir, el drama encara és més gran

L'esquerra continua volent imposar el relat que l'augment de la inseguretat no és res més que una percepció alimentada per les xarxes, alguns mitjans i l'"extrema dreta". Tot i això, una vegada més, les dades oficials desmunten aquest discurs.

És especialment preocupant l'augment de la multireincidència a Catalunya. Cada cop hi ha més alcaldes que aixequen la veu per demanar solucions a un problema que afecta el dia a dia dels ciutadans. La impunitat de la qual gaudeixen els delinqüents és evident. Sobretot, com a conseqüència d'unes lleis toves i una justícia col·lapsada.

Una dona jutjada a un jutjat de Barcelona acompanyada de dos Mossos d'Esquadra

Ara l'Institut Nacional d'Estadística posa xifres a la problemàtica de la delinqüència multireincident. I aquestes dades oficials evidencien que, de percepcions, res de res. Segons ha explicat RAC1 recollint informació de l'INE, a Catalunya hi ha més de 5.000 reincidents. Tot i que es tracta d'una xifra que té la seva trampa.

Aquest número surt del total de persones condemnades el 2023 a Catalunya. Més de 5.000 comptaven ja amb dues condemnes anteriors, quelcom que representa un 10% del total de condemnats. És un 2% més que l'any anterior. És a dir que aquests més de 5.000 multireincidents són, només, aquells condemnats el 2023 que ja comptaven amb dos delictes més confirmats amb anterioritat. En resum, que el drama no només va en augment, sino que en realitat encara és més gran.

Policies detenen una persona a la via pública durant la nit, mentre altres oficials i transeünts observen l'escena.

Aquí, doncs, no es contemplen ni els multidetinguts ni aquells amb judicis encara pendents. Es tracta només dels condemnats el 2023. Per tant, l'abast real de la multireincidència a Catalunya encara és més ampli del que reflecteixen les dades oficials de l'INE.

Del total de persones condemnades l'any passat (un 6% menys que el 2022), més d'un 25% acumulaven, almenys, un altre delicte confirmat al seu currículum. Aquesta estadística és més exagerada entre els menors d'edat. El 2023 se'n van condemnar a Catalunya més de 1.700 i gairebé la meitat ja comptava amb algun antecedent penal.

➡️ Política

Més notícies: