Pla mitjà de Xavier García Albiol en blanc i negre fent un petó a la vara d'alcalde i un fons de color vermell

OPINIÓ

Xavier García Albiol serà alcalde fins que li doni la gana

En general, la gent vol un alcalde que compleixi quatre qüestions aparentment senzilles. I Albiol compleix les quatre

Editorial Arnau Borràs

Xavier García Albiol ha anunciat aquesta setmana una inversió de 62 milions d'euros per asfaltar el 70% dels carrers de Badalona, la tercera ciutat més poblada de Catalunya. Les obres començaran ja i es duran a terme al llarg dels tres anys de mandat que encara li queden al líder popular.

D'aquesta manera, Albiol segueix desplegant el seu projecte per a la ciutat, l'anomenat 'badalonisme'. El seu pla, dissenyat a la campanya electoral de l'any passat, es basava en la capacitat de seduir gran part de l'electorat més enllà de les ideologies, prioritzant alguns dels aspectes que tot ciutadà vol per a la seva ciutat.

I és que la població, independentment de si es tracta d'un municipi més gran o més petit, en línies generals vol un alcalde que compleixi quatre qüestions aparentment senzilles: que els carrers (i instal·lacions municipals) estiguin nets i arreglats, seguretat, ser proper a la gent i que aquesta se senti orgullosa de la seva ciutat. I Xavier García Albiol compleix totes quatre.

Després d'un any al capdavant de la ciutat, l'alcalde de Badalona està fent tot allò que va prometre i que li va servir per arrasar a les eleccions municipals. S'ha posat desacomplexadament al costat dels veïns farts de les okupacions conflictives, ha augmentat el sou als policies locals, ha arreglat i construït jardins per tota la ciutat, ha augmentat la partida pressupostària per a la neteja...

A E-Notícies ja hem explicat més d'una vegada que Xavier García Albiol és elogiat fins i tot per independentistes. També és habitual veure'l donant-se banys de masses en els diferents esdeveniments en què fa acte de presència. I, per bany de masses, el que va viure la ciutat amb la seva aposta de col·locar aquell enorme arbre de Nadal que va posar Badalona al focus mediàtic en plena campanya nadalenca.

L'assignatura pendent de Xavier García Albiol és, sens dubte, la seguretat a la ciutat. Malgrat els seus esforços (perquè és evident que s'hi està esforçant), en el primer trimestre del 2024, la criminalitat a Badalona ha augmentat un 13,2%. Això sí, és una qüestió que no depèn només de la policia local, també dels Mossos. I ja sabem que Joan Ignasi Elena no és precisament el millor aliat per lluitar contra la delinqüència.

En qualsevol cas, Xavier García Albiol fa el que hauria de fer qualsevol alcalde, cosa que sembla senzilla però que moltes vegades als alcaldes els costa. I, després d'un any de mandat, queda clar que, si així segueix, Xavier García Albiol serà alcalde tot el temps que li doni la gana.

➡️ Editorial del director ➡️ Opinió

Més notícies: