Muntatge amb foto de personatge
POLÍTICA

Veïns de Badalona s'organitzen per evitar una okupació i Albiol llança un avís

'Arribarà un dia que els veïns es prendran la justícia per la seva mà i no seré jo qui el critiqui'

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha fet de la lluita contra l'okupació el principal eix de la seva tasca al capdavant de l'ajuntament. No en va molts el consideren el millor alcalde de Catalunya i líder del compromís inclement contra la inseguretat i per al restabliment de l'ordre.

Un conflicte veïnal al barri de la Bonavista ha propiciat la reacció de l'alcalde, amb el missatge més contundent que se li recorda darrerament.

Uns veïns han frustrat l'intent d'uns delinqüents d'entrar en un pis que ja havia estat okupat fa uns mesos. Davant d'aquesta situació, l'alcalde ha aplaudit l'acció dels veïns i ha llançat una advertència del que passarà si la cosa continua així.

"Arribarà un dia que a qualsevol ciutat d'Espanya els veïns es prendran la justícia per la seva mà davant de l'okupació il·legal i no seré jo qui el critiqui", ha tuitejat l'alcalde de Badalona. Ha dit que li semblarà “una reacció normal” perquè “tenim unes lleis d'autèntica vergonya”.

Albiol s'ha compromès a “seguir lluitant contra aquesta xacra” des de Badalona, “davant unes lleis que faciliten l'okupació”.

Intervenció dels veïns

Segons Albiol, fa uns mesos van desallotjar els okupes d'aquest pis al barri de Bonavista, i el va comprar una família en tràmits per traslladar-se a viure. Dissabte a la nit els okupes es van tornar a ficar dins, i malgrat l'actuació dels Mossos, els delinqüents no se'n van moure.

De fet, van amenaçar d'okupar els altres dos pisos de l'edifici que estan buits.

L'Associació de Veïns del barri de Bonavista va intervenir per fer reflexionar els okupes, que finalment van abandonar l'immoble. Segons fonts municipals, l'ajuntament blindarà la finca per evitar noves okupacions.

Indignació a Catalunya

La piulada de l'alcalde ha provocat múltiples reaccions, sobretot amb gent indignada pel que està passant a Catalunya. Cal recordar que aquesta comunitat va liderar l'any passat, de llarg, les okupacions a tot Espanya. L'okupació va ser precisament el tema central de la campanya del PP a les recents eleccions catalanes, posant d'exemple Xavier García Albiol i la seva lluita contra els okupes a Badalona.

“Em sembla una vergonya el que està passant en aquest país”, diuen en un dels comentaris a la publicació d'Albiol, “els ciutadans honrats estan desprotegits. No hi ha cap país europeu que ho permeti. La llei hauria de permetre als Mossos desallotjar aquest habitatge en un màxim de 48 hores”.

El PP portava al programa la reforma de la llei estatal i catalana sobre l'okupació. A Badalona, a més, el govern d'Albiol ha aprovat dos protocols per oferir més garanties a la policia en les actuacions i impedir l'okupació d'edificis municipals.

Okupar, pitjor que robar

Un veí explica que viu en un edifici els baixos del qual han estat okupats diverses vegades, i que han de conviure amb “baralles, brutícia i un anar i venir constant de gent”. Un altre diu que “si la llei no protegeix el propietari, què impedeix entrar en el seu vivint i convidar-los a sortir emprant les formes que siguin necessàries”.

“Treball al sector immobiliari, vivim cada dia la desesperació de propietaris que després de trenta anys treballant dur per pagar una hipoteca veuen com el seu habitatge és okupat i amb sort triguen dos anys a recuperar-lo”. Aquest és un missatge clarificador del que està passant a Espanya i sobretot a Catalunya. “Okupar és pitjor que robar”, reflexiona un ciutadà, “et treuen el dret dels teus béns, però et quedes amb totes les obligacions, una autèntica vergonya”.

➡️ Política

Més notícies: