Primer pla de Xavier García Albiol fent un petó a la vara d'alcalde de Badalona i mirant fixament a càmera

Xavier García Albiol triomfa a Badalona

L'alcalde s'ha posat fil a l'agulla per 'donar-li la volta' a la ciutat

Segons els diccionaris, triomfar és –entre altres coses– aconseguir els objectius que un s'ha marcat. I això és exactament el que està fent Xavier García Albiol en els primers 4 mesos al capdavant de la ciutat de Badalona. L'alcalde de la tercera població amb més habitants de Catalunya ha posat fil a l'agulla des del primer dia, complint allò que reflectia el seu programa electoral.

Albiol va utilitzar el lema 'Badalonisme' per convertir-se en “l'alcalde de tots els badalonins”. Els dies previs als comicis fins i tot va demanar el vot als independentistes de Badalona. I no van ser pocs els secessionistes que van optar per votar el líder del PP, que tàcticament va ocultar les sigles del partit, igual que va fer Trias a Barcelona. El popular va demanar votar a les municipals “al marge de les ideologies” i la ciutat va respondre en massa a la seva petició.

El 28 de maig passat, Xavier García Albiol va arrasar. Va aconseguir 18 dels 27 escons que hi havia en joc, va obtenir gairebé un 56% dels vots, va guanyar als 34 barris de la ciutat i en 251 de les 256 meses electorals. Un triomf sense precedents i sense pal·liatius. Però, després de quatre mesos al capdavant de la ciutat, com ha respost el flamant alcalde? Doncs, de moment, complint tot allò que va prometre.

Primer pla de Xavier García Albiol amb cara seriosa i alçant el dit índex de la mà esquerra
CamaraImatge:

Europa Press

Albiol va deixar clar que el 'Badalonisme' es basava a combatre la inseguretat, les okupacions o la brutícia, entre altres eixos principals. I després de poc més de 100 dies al comandament de la ciutat, els resultats hi són. No va tardar a actuar contra la delinqüència i contra la manca de neteja. I també va crear la regidoria antiokupacions.

Les xarxes socials, testimonis del 'Badalonisme'

Un dels punts forts del nou mandat d'Albiol és “donar la volta a Badalona”. En aquest sentit, s'ha proposat arreglar diversos desperfectes que hi havia a la via pública. I les seves xarxes socials se n'han convertit en un testimoni clar. El seu compte oficial de X és un festival de diverses actuacions de les brigades municipals, que posen de manifest les prioritats del nou govern local.

Una de les publicacions més comentades va ser la de la restauració del monument que acull els actes de commemoració de la Diada de l'11 de setembre. “No comparteixo ideologia amb vostè, però he de reconèixer que m'agrada i em sorprèn en positiu la feina feta”, li deia un usuari que no amaga la seva militància independentista. "Sóc indepe i el vull d'alcalde de Barcelona", li deia un altre.

Recentment també ha sortit en defensa d'una gran part de ciutadans de Badalona, defensant la suspensió de la Zona de Baixes Emissions, que s'hauria d'activar l'1 de gener del 2024. “En la situació actual de crisi econòmica, no podem obligar a els veïns de Badalona que hagin de fer front a una despesa tan important com la compra d'un vehicle", va argumentar. Tot i que fins i tot el Govern el va acusar de "negacionista climàtic", van ser molts els que el van felicitar per la decisió presa.

Seguint a les seves xarxes socials, Xavier García Albiol no para. Assisteix a multitud d'actes al municipi, molts de caràcter esportiu. Per exemple, va acompanyar el Joventut de Badalona al derbi de bàsquet contra el FC Barcelona al Palau Blaugrana. Un històric periodista destacava que en 23 anys de professió, no recordava haver vist cap alcalde de Barcelona al duel entre els dos principals equips catalans de l'ACB.

A més, al flamant alcalde badaloní també se l'ha vist desplaçant-se a Madrid i Brussel·les per reunir-se amb les autoritats estatals i europees. Albiol va arrasar a les eleccions prometent el que, de moment, està complint. I allà on va, rep un bany de masses. A les eleccions es va saber guanyar la confiança dels veïns de Badalona. I ara, ja al capdavant de la ciutat, s'esforça a no decebre'ls.