Muntatge de Xavier García Albiol, alcalde de Badalona, amb Helena García Melero, presentadora de TV3
POLÍTICA

TV3 intenta ridiculitzar Xavier García Albiol i li surt el tret per la culata

"Si a Badalona no tinguéssim aquest arbre, no em faria aquesta entrevista", va dir Albiol a Helena García Melero


"L'aposta d'Albiol per Nadal: Èxit o fracàs". Així, sense mitges tintes, titulava TV3 a les seves xarxes una entrevista del 'Tot es mou' Xavier García Albiol. A la palestra, l'arbre de Nadal de Badalona i una certa intenció —tal com es denota del titular a les xarxes— de desacreditar l'alcalde badaloní.

Les dades parlen per si mateixes: l'encesa de l'arbre de Nadal de Badalona —de 40 metres d'alçada i 82.000 llums led— va ser tot un èxit . Unes 50.000 persones es van congregar el 18 de novembre passat a la Plaça Josep Tarradellas de la ciutat. Tot plegat per veure l'espectacle de llums amb què Badalona i Albiol van donar el tret de sortida a les festes de Nadal.

Per posar-ho en context, el Barça-Madrid disputat a Montjuïc el 28 de novembre passat va reunir 50.112 espectadors. Sent, així mateix, la millor assistència registrada en l'actual temporada a l'Estadi Olímpic fins avui.

Tot i així, aquestes 50.000 persones van semblar que no eren suficients per a TV3 , que va insistir a colar la paraula "fracàs".

"Si a Badalona no tinguéssim aquest arbre, no em faria aquesta entrevista"

Va ser un dels arguments que va oferir Albiol per justificar "l'èxit" del seu arbre. Entrevistat per Helena García Melero al 'Tot es mou' del dilluns, 4 de desembre, l'alcalde de Badalona va explicar que l'arbre era "la millor campanya per a la ciutat".

"L'arbre ens ha situat al mapa de les ciutats amb un Nadal més espectaculars. Som una de les ciutats de tot l'estat on l'oferta nadalenca és més atractiva", deia.

Imatge de l'arbre de Nadal de Badalona 2023

El contrapunt de Melero

Melero, que oferia el contrapunt, va errar en dues de les tres preguntes que va fer a Albiol. La primera sobre les dimensions de l'arbre. Interpel·lant Albiol, va dir: "Finalment, no s'ha aconseguit el premi de ser l'arbre més alt d'Espanya. Granada, Cartes (a Cantàbria) i Vigo, han quedat per davant...".

I Albiol no es va mossegar la llengua. "No, diem les coses pel seu nom", va començar. "L'arbre amb llums i espectacle musical més alt d'Espanya és el de Badalona. El nostre fa 40 metres i el de Vigo, 37. Però l'alcalde de Vigo, Abel Caballero, ha col·locat una estrella perquè semblo més alt", va sentenciar Albiol.

De titllar-lo de fracàs, a 'no encertar' amb les xifres

Melero també va fallar amb les xifres. La presentadora de TV3 va preguntar a Albiol sobre el retorn econòmic de l'arbre, si aquest havia costat 1,7 milions d'euros. "Aclarim una cosa. Aquests 1,7 milions són per tot el conjunt del Nadal a Badalona", va dir Albiol.

"L'arbre ha costat 250.000 euros i jo crec que ha estat la millor inversió possible. Els restaurants i els bars dels voltants són plens", va afegir.

"Hi ha una il·lusió col·lectiva, el dia de la inauguració van venir 50.000 persones. L'impacte és positiu. Si a Badalona no tinguéssim aquest arbre, no em faria aquesta entrevista", va tancar. 

➡️ Política

Més notícies: