Fotomuntatge amb Xavier García Albiol amb una pintada de Fora Okupas
POLÍTICA

Xavier García Albiol deixa en ridícul l'oposició després de criticar una desokupació

L'alcalde ha respost en un vídeo molt aplaudit

L'alcalde de Badalona per aclamació, Xavier García Albiol, segueix amb el propòsit de restaurar l'ordre a la ciutat amb puny de ferro. El 15 de desembre s'executarà el desallotjament d'un bloc okupat al barri de la Salut, a Badalona. La iniciativa no ha agradat gens a l'oposició.

Alex Montornès, del grup municipal d'ERC, ha denunciat que l'ajuntament no hagi ofert una alternativa habitacional a les persones que hi viuen. Es tracta, ha dit, de famílies vulnerables amb menors i sense recursos. Ha demanat que el govern municipal no deixi aquestes famílies al carrer.

Albiol ha respost amb un vídeo en què afirma que són “persones que creen problemes de convivència, d'incivisme i de delinqüència”. Per això ha confirmat que l'ajuntament i la Guàrdia Urbana col·laboraran al desallotjament amb els Mossos d'Esquadra. A més, ha fet una reflexió sobre la posició del govern.

“Mentre jo sigui alcalde de Badalona, l'ajuntament es preocuparà dels veïns que no tenen vivint i que no creen problemes de convivència i d'incivisme. No es preocuparà dels okupes conflictius ni blanquejarà l'okupació. No pots fer-li la vida impossible a la resta de veïns i que vingui l'ajuntament a protegir-te”, ha dit.

Xavier García Albiol s'ha mostrat partidari que es canviï la llei d'okupació a Espanya. “Però mentre això no passi”, ha afegit, “a Badalona els okupes conflictius no són benvinguts”. En canvi, ha dit, les famílies que han perdut la vivenda i no poden pagar el lloguer, “els acompanyem als serveis socials”.

Els veïns donen suport a l'alcalde

“I després es pregunten com a Badalona o Ripoll hi ha guanyat qui ha guanyat. Es pot estar als antípodes en pensament polític, però no pots jugar amb el més sagrat de les famílies, casa seva”. És la reacció al vídeo d'Albiol a les xarxes socials, per part d'un veí que demana “treballar pels veïns que t'han votat”.

Són molts els missatges de suport a Xavier García Albiol, i aquesta és una de les raons que expliquen el seu èxit electoral. Els veïns de Badalona senten que la ciutat patia un procés de degradació. Per això van donar la majoria absoluta a Albiol, que basa el seu projecte de ciutat en la neteja i la seguretat.

➡️ Política

Més notícies: