Muntatge amb Pere Aragonès al palmell de la mà de Putin amb un mapa d'Europa retallat de fons

OPINIÓ

Pere Aragonès, Vladimir Putin i la geopolítica de pacotilla de la Generalitat

El Govern faria bé de centrar-se en el que els correspon. Que, a hores d'ara, ja només demanem que sigui no enfonsar Catalunya més del que ja han fet

"El terror perpetrat per Putin no quedarà impune". Amb aquestes paraules, Pere Aragonès es feia el fanfarró a l'acte de commemoració del segon aniversari de l'inici de la invesió russa a Ucraïna, celebrat al Palau de la Generalitat aquest divendres. Unes paraules que seguríssim que canviaran el curs de la història, de la guerra i de la geopolítica mundial. El president de Rússia ja tremola davant de les declaracions del Molt Honorable President.

Aragonès va tornar a ometre el consell de Josep Tarradellas que “a la política es pot fer de tot menys el ridícul”. I ja en van unes quantes. És el que té voler jugar a la geopolítica quan en realitat ets algú completament irrellevant en les qüestions que es debaten a les altes esferes mundials.

"Catalunya estarà al costat d'Ucraïna per contribuir a la reconstrucció del país", va dir també el president. Esperem que, per al bé dels mateixos ucraïnesos, això sigui un 'farol'. Sembla molt agosarat que un executiu que no sap ni gestionar una comunitat autònoma (recordem: sequera, el desastre en educació, la sanitat col·lapsada, l'augment de la criminalitat…), es disposi a ajudar a construir alguna cosa aliena. Potser els recomanen impulsar matemàtiques socioafectives o berenars amb els delinqüents per fer una Ucraïna més pròspera.

No és la primera vegada que el Govern de la Generalitat fa el ridícul jugant a la geopolítica de pacotilla. És difícil oblidar el que van dir quan Javier Milei va guanyar les eleccions a Argentina. "No seran mai aliats d'aquest govern", va dir la portaveu Patrícia Plaja. Han passat tres mesos i Javier Milei encara es deu estar preguntant-se qui carai és Pere Aragonès.

Després, aquests mateixos dirigents que es dediquen a donar lliçons de moralitat a caps d'estat com Milei, no tenen cap problema a teixir aliances amb la Lliga Àrab, en què estan representades diverses dictadures. O reunir-se amb representants de Mauritània -país que castiga amb pena de mort qui tingui relacions homosexuals- per donar-li consells sobre l'Agenda 2030.

El Govern faria bé de centrar-se en el que els correspon. Que, a hores d'ara, ja només demanem que sigui no enfonsar Catalunya més del que ja han fet. I, en qualsevol cas, deixar per als grans això de la geopolítica. Per sort, a l'executiu de Pere Aragonès li queden dos telenotícies. Potser així, deixarem de sentir vergonya (que no és aliena perquè al capdavall ens representen) escoltant segons quines declaracions.

➡️ Editorial del director ➡️ Opinió

Més notícies: