Pla mitjà de Pere Aragonès i Carles Campuzano parlant entre ells mentre caminen i diverses persones els segueixen darrere
POLÍTICA

‘La Generalitat em va demanar que no denunciés els dos marroquins que em van robar’

Una història que ja s'ha fet viral explica com una persona va ser víctima d'un robatori i com li van demanar que no denunciés

Un usuari de X explica una rocambolesca història sobre el robatori que va patir a les mans de tres joves marroquins. Es tracta del compte “Teixidors per la República, BCN”. Avisa que denunciarà per coaccions els serveis socials de la Generalitat, dependents del conseller Campuzano.

El conviden a un 'berenar' amb els lladres

Els fets constitueixen una història per si mateixa. En qualsevol cas, el que ha passat a aquesta persona a Barcelona abunda en la sensació d'inseguretat a Catalunya. Aquest és ja el tema estrella tant a les xarxes com a la política.

Com tants altres casos similars, la víctima explica que anava parlant pel mòbil quan se'l van arrencar de l'orella. 'Eren tres nois marroquins', explica. Va tenir la sort que els mossos els estaven seguint de paisà per ser reincidents.

Després d'aturar-los, la víctima i el seu acompanyant (la filla) van ser convocats a la comissaria i van procedir a la denúncia. I és aquí on comença el que és inversemblant. La víctima va rebre la trucada dels serveis socials demanant-li que retirés la denúncia i convidant-lo a un berenar amb els lladres.

Menors i reincidents

L'objectiu del berenar era que la mateixa víctima els pogués explicar que robar està malament. Una cosa a què la víctima es va negar perquè 'no sóc la seva mare', diu. Després, va rebre fins a quatre trucades més per insistir-lo que "es mereixen una segona oportunitat".

Una de les raons per negar-se a tot això és que els mateixos mossos els van explicar que era reincidents i que per això els seguien. De fet, al judici, el tercer lladre no es va presentar i va ser posat en recerca i captura per setena vegada. Els mossos li expliquen que "cada dia dos companys perden el matí als jutjats" perquè els lladres no es presenta.

Com és natural, la indignació a les xarxes és majúscula. Amb gairebé 300.000 visites, el fil de X narrant el que ha passat és un altre exemple de la impotència ciutadana davant aquests fets. A nivell polític, la inseguretat ja ha entrat a l'agenda i de ben segur serà el tema estrella a les pròximes  eleccions autonòmiques.