Muntatge de Pere Aragonès cara a cara amb Vladmir Putin

POLÍTICA

Pere Aragonès amenaça Vladimir Putin

El president de la Generalitat llança una advertència al president de Rússia al segon aniversari de l'inici de la guerra entre Rússia i Ucraïna

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, rebia aquest divendres al Palau de la Generalitat membres de la comunitat d'Ucraïna a Catalunya per mostrar-los el seu suport. El 23 de febrer del 2022 començava la guerra entre aquest país i Rússia, de manera que avui se celebren dos anys i el Govern ha volgut commemorar-ho.

"Catalunya no oblida Ucraïna", assegurava Pere Aragonès, a l'Acte de suport a Ucraïna amb motiu dels dos anys del conflicte bèl·lic. Al costat de Pere Aragonès també hi havia la consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, així com el cònsol general d'Ucraïna, Vorobyov Artem, i Gloria Groziak, representant de l'Associació d'Amistat d'Ucraïna i Catalunya.

Aragonès ha manifestat que Catalunya "és conscient" del que està "patint Ucraïna" i és per aquest motiu, assegura, que el Govern "seguirà al seu costat" i destinarà "tots els recursos possibles".

Pere Aragonés, Meritxell Serret i Oriol Junqueras

L'amenaça de Pere Aragonès a Vladimir Putin

L'acte ha servit perquè Pere Aragonès avisi que "la guerra continua". El president també ha aprofitat per llançar una advertència al president de Rússia. "El terror pretractat per Vladimir Putin no quedarà impune".

Fa tot just una setmana Aragonès també va voler enviar un missatge des de les seves xarxes a Putin arran de la mort d'Alexei Nalvani. Segons ell, la mort de l'opositor rus és "un nou atac als valors de la democràcia i la llibertat" i va assenyalar directament Vladimir Putin. "El seu empresonament injust i la mort són d'una gravetat extrema", sentenciava Pere Aragonès.

I no només això, el president va voler anar a la Rambla de Barcelona diumenge passat, en un espai improvisat d'homenatge a Nalvani. "El seu assassinat ens recorda que la lluita per la democràcia està més vigent que mai i que Catalunya i Europa hem d'estar ferms al costat dels que defensen la llibertat davant de la tirania de Putin", va assegurar Aragonès aquell dia.

Fa un any, la Generalitat de Catalunya va aprovar una línia d'ajudes de cooperació per a “projectes vinculats a les conseqüències de la guerra a Ucraïna”. Es calcula que més de 21.000 ciutadans d'Ucraïna han arribat a Catalunya des de l'inici de la guerra.