Pere Aragonès amb el logotip de Hard Rock de fons

OPINIÓ

Ja va sent hora, Pere, que ens diguis què defensa el teu partit amb el Hard Rock

ERC i el seu Govern segueixen amb la indefinició com a norma amb el projecte del Hard Rock Cafè. Un cop més, sembla que Esquerra no porti gairebé una dècada a la Generalitat

Encara que no ho sembli, el 2017 la classe política catalana va parlar d'alguna cosa més a part de l'u d'octubre. Un dels temes que ja estaven damunt la taula era el projecte del Hard Rock a Vila-seca. Aleshores, el vicepresident del Govern era Oriol Junqueras, segur que els sona. Junqueras era a més el titular d'Economia i assegurava el juliol del 2017 que el projecte del Hard Rock era "humana i ambientalment sostenible". "El projecte es farà i es farà bé, amb mesures raonables", afegia.

Junqueras estava convençut que el Hard Rock ajudaria a diversificar l'oferta turística de Tarragona, ja que se situaria molt a prop de Port Aventura i Salou. Què ha passat, doncs, en set anys perquè Pere Aragonès, que era el segon de Junqueras el 2017, digui ara que el projecte no l'entusiasma? Doncs el mateix de sempre: una indecisió com a norma i una actitud política covarda.

La qüestió no és si el Govern hi ha d'estar a favor o en contra del Hard Rock Cafè. És lícit i legal apostar pel projecte, com ho és plantejar-se altres opcions per a l'economia del Camp de Tarragona. El problema és quan qui governa eludeix les seves obligacions.

Fotomuntatge amb una imatge de fons del Parlament de Catalunya i al capdavant Oriol Junqueras i Pere Aragonès

Ens hem cansat d'escoltar que aquest no és un projecte d'Esquerra. Doncs no ho sembla, Pere. El president del teu partit el va redefinir el 2016 des del Govern i se'l va fer seu. El departament del qual formaves part va mantenir la rebaixa fiscal al joc i va assumir el projecte com a propi.

Avui dia jo ja no sé què pensa ERC sobre el Hard Rock Cafè. Sé que el PP, el PSC i Junts hi estan a favor i que la CUP i els Comuns radicalment en contra. Tot i això, he d'interpretar l'opinió del partit que governa la Generalitat, que no li agrada, però ho assumeix, que sembla que està a favor a Tarragona, però demana als altres que s'hi oposin al Parlament.

El mínim que hauríem de demanar als nostres partits polítics és serietat. Ja sé que en les circumstàncies actuals és esperar molt, ho assumeixo. Però ja és hora que Pere Aragonès maduri i ens digui quin és el seu projecte, quina és la seva idea més enllà de fer malabars per mantenir la Generalitat. L'última ocurrència és escandalosa: Esquerra vol alentir el projecte el màxim possible per així acontentar els Comuns i no perdre el suport del PSC. Mentrestant, Aragonès espera que els promotors es cansin i abandonin la idea de construir el mega casino.

Muntatge de Natalia Mas i Pere Aragonès amb el Parlament de fons

Quan no fer res es converteix en la teva millor idea

Aquest és ara mateix el full de ruta del nostre Govern: creuar els dits perquè no passi res. És com esperar que plogui per tapar així que no s'han planificat les infraestructures per evitar les restriccions. Com t'ho dic, Pere: heu desenvolupat des del Govern la idea del nou Hard Rock, l'heu defensat, heu pactat la seva tramitació en els pressupostos i, així i tot, no sabeu encara si hi esteu a favor o en contra. I, no només això, per evitar decidir-ho, la millor idea que se us ha acudit és asseure's a esperar que el promotor renunciï al seu projecte.

La setmana passada, el president de la Generalitat assegurava que el Hard Rock "es farà". Ho assumeix perquè sap que si ara fa marxa enrere es posarà en una guerra judicial amb els inversors que perdrà. Un embolic, sens dubte, que no sap com solucionar i que justifica per l'"herència rebuda de governs anteriors". Ho diu, sense gens de vergonya, qui va ser secretari d'Economia des del 2016 i conseller d'Economia des del 2018. El problema, Pere, és que no passarà el mateix que amb la sequera. Aquí l'Estat no vindrà a fer els deures que tu evites fer.