
RTVE confirma 2Cat, el nou canal en català, amb el seu llançament al setembre.
2Cat serà el nou canal en català de RTVE, el llançament del qual està previst en fase de proves per a setembre
El Consell d'Administració de RTVE va aprovar divendres passat, 28 de març, el llançament del projecte de 2CAT sense cap vot en contra. El nou canal en català de RTVE ampliarà l'oferta audiovisual a Catalunya i donarà espai a noves mirades, veus i continguts. Un canal generalista amb vocació de proximitat i de mostrar una Catalunya diversa, moderna i orgullosa de les seves arrels.
La seva posada en marxa està prevista per a la tardor d'aquest any. De fet, Albert Dalmau, conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, ha avançat dates a 'Cafè d'idees': "Al voltant de la Diada Nacional, l'11 de setembre, puguin començar les emissions en proves i que estigui plenament operatiu al mes d'octubre".
"Esperem aquest mes d'abril signar el conveni, volem que doni molta estabilitat en el temps, estem pensant en una durada de 15 anys", afegia el polític amb Gemma Nierga. Per a la seva difusió, s'utilitzarà una freqüència de TDT que anteriorment pertanyia al Grup Godó i que ara està sota control del Govern català.

Cal destacar que el periodista Oriol Nolis serà el director del nou canal íntegrament en català de RTVE. Per la seva banda, Laura Folguera, actual directora de La 2, serà la directora de continguts.
Recordem que actualment TVE Catalunya compta amb dos magazines diaris: el matinal 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga i el programa vespertí 'L'Altaveu' amb Danae Boronat. Juntament amb 'L'informatiu', el telenotícies territorial que s'emet de dilluns a divendres, el Canal 24 Horas també emet diàriament 'El Vespre'. També hi ha altres espais que s'emeten el cap de setmana com 'La Recepta Perduda', 'Mapes Mentals', 'Noms propis' o 'La Trampa'.
D'aquesta manera, RTVE posa així en valor que TVE va ser la primera televisió a emetre en català i que el Centre de Producció de Sant Cugat ha estat sempre innovador i referent en la creació de formats.
Això mateix assenyalava també Albert Dalmau: "Crec que és un senyal d'un compromís del Govern d'Espanya per entendre que Espanya és un país plural on parlem diferents idiomes, que necessitem respecte i promoció. Si volem que sigui una llengua de futur ha d'estar present en el sector audiovisual".
Més notícies: