Un home adult revisa un document, i al cercle una oficina del SEPE
SOCIETAT

El SEPE recorda una obligació als que cobren el 'subsidi de majors de 52 anys'

El SEPE insisteix en el tràmit que han de fer si no volen veure suspesa l'ajuda a partir d'ara, hi ha un termini màxim

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) avisa els beneficiaris del subsidi per majors de 52 anys. Per continuar conservant l'ajuda caldrà que compleixin amb un dels requisits exigits.

Cada any tenen l'obligació de presentar una declaració de les rendes, juntament amb la documentació que les acrediti. Si no, s'exposarien a perdre-la. Amb aquest tràmit, allò que es pretén per part de l'administració és saber si hi ha hagut canvis en els seus ingressos per suspendre-la o mantenir-la.

El SEPE recorda que per continuar percebent aquest subsidi cal que els ingressos no superin un mes el 75% del salari mínim interprofessional. Cal no oblidar que aquesta quantia s'elevarà el 2024 fins als 1.134 euros. Per tant, aquest 75% limitarà els guanys fins a 850,5 euros.

El SEPE explica com fer la gestió

El SEPE, a través de la seva web, detalla com fer aquest procediment. En cas de no depassar el 75% de l'SMI en cap mes, serà possible tramitar la declaració anual a través de la Seu Electrònica del SEPE. Per això caldrà que es compti amb certificat digital, DNI electrònic o contrasenya Cl@ve.

Però el mètode variarà quan les rendes hagin superat en algun mes aquesta quantitat o no es tingui la clau d'accés a internet. Si això passa, per a la presentació d'aquest document caldrà acudir a l'oficina de prestacions. Això sí, prèviament caldrà sol·licitar cita per telèfon o a la seva web.

Quan cal presentar la declaració de rendes

La declaració de rendes s'ha de presentar una vegada hagin passat dotze mesos des que sorgís el dret a cobrar el subsidi. També quan transcorreguessin dotze mesos des de la darrera represa.

Els beneficiaris d'aquesta ajuda han d'estar atents, ja que el termini de presentació és molt curt. Disposen de quinze dies hàbils a partir de la data esmentada. Si no compleixen les seves obligacions, el pagament del subsidi i la cotització se suspendria.

En cas que es faci la gestió fora de termini, el cobrament de la prestació es reprendria. Tot i això, el SEPE aclareix que seria "amb efectes des de la data en què es lliuri aquesta declaració". Per això, si fa un mes d'endarreriment, aquest mes ja no es cobraria.

Les rendes que tenen en compte al SEPE

El SEPE té en compte una sèrie de rendes a l'hora de concedir o no el subsidi per a majors de 52 anys. Entre elles les rendes brutes del treball per compte d'altri, import de la indemnització per extinció del contracte o ingressos bruts de tota mena de prestacions.

També es valoren els rendiments de capital immobiliari, els dels comptes bancaris i inversions financeres, rendes i plusvàlues, entre d'altres.