Persona preocupada mirant els papers de Mercadona
SOCIETAT

Problemes a Mercadona?: Tanca quatre supermercats des de començament d'any

Els recents números de la cadena fan presagiar que tot no va igual de bé que fins fa uns anys

Mercadona sempre ha estat notícia al nostre territori per la seva expansió i els bons números de venda. Però la presència d'altres cadenes que han anat sumant clientela, la pujada de preus, entre d'altres, canvia aquesta realitat. I és que ara els titulars no són igual de positius.

Últimament, les notícies que veiem sobre la cadena valenciana parlen dels tancaments que ha dut a terme. En total, han estat quatre des de començament d'any. I tenint en compte que ni tan sols hem acabat el gener, la xifra crida l'atenció.

Pel que fa a les botigues tancades, no són totes d'un mateix lloc. Dues se situaven a Valladolid, una a Madrid i la quarta a València. Ara com ara, no s'ha parlat de més tancaments, però el que ha passat indica que ja no tot és de color de rosa.

Mercadona explica així els tancaments

Davant la decisió que ha pres Mercadona de tancar aquests quatre establiments, no s'ha quedat callada. I és que la cadena ha volgut emetre un comunicat on dona les explicacions pertinents. Res fa presagiar que hi hagi problemes dins de l'empresa.

De fet, l'explicació que donen és que aquests establiments no es podien adaptar als estàndards de qualitat. En aquest cas, inclou tant les facilitats que s'ofereixen als clients com als empleats. I en part és comprensible.

Mercadona vol que els clients puguin anar a unes botigues més accessibles i, sobretot, amb aparcament. Moltes persones faran la compra amb cotxe i no sempre és fàcil estacionar-lo. A això s'hi uneix una major amplitud dins del mateix establiment.

En aquest comunicat, la cadena també ha volgut deixar clar què passarà amb els treballadors. En aquest sentit, no hi haurà cap problema per a ells. Han estat reubicats en altres botigues de la cadena de la mateixa zona.

Els números de Mercadona estan baixant

Sense deixar de falses les explicacions que ha donat Mercadona, sí que és veritat que les coses a la cadena no estan igual. Fa temps, la seva hegemonia al mercat espanyol era indiscutible. Però ara mateix els números ja no van en ascendent tota l'estona.

Fixant-nos en els darrers informes que ha publicat la consultora Kantar ho podem veure. S'hi reflecteix un lleuger descens en la quota de mercat de la cadena. Concretament al desembre, es va poder veure com la companyia reculava quatre dècimes fins a quedar-se en un 26,7%.

Però el desembre no va ser l'únic mes dolent per a Mercadona. Prèviament, al novembre, també es va veure una reculada en la quota de mercat, concretament d'una dècima. Ara caldrà esperar que surtin les xifres del començament del 2024 per seguir l'evolució de la cadena.