Una oficina del SEPE amb dos joves turistes revisant un mapa
SOCIETAT

Avís substancial del SEPE als aturats que se'n van de vacances

El SEPE adverteix de la possible retirada de la prestació que cobren si s'incompleixen certes exigències que ara han aclarit


Els aturats que tinguin previst marxar de vacances a l'estranger aquestes festes han de tenir en compte el darrer avís del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). En cas contrari, els beneficiaris de qualsevol mena d'ajuda per part d'aquest organisme podrien perdre-la.

Cal no oblidar que en qüestió de molt poc temps arrencarà el Nadal. Durant aquest període, seran molts els ciutadans que aprofitin aquests dies festius per anar de vacances o tornar als seus llocs d'origen.

Però el que molts desconeixen és que el cobrament de qualsevol prestació del SEPE exigeix el compliment d'una sèrie de condicions. Si no les respecten, podrien notificar-nos la baixa amb el trastorn que això implicaria. L'entitat és molt clara pel que fa al temps d'estada a l'estranger mentre es cobra l'ajuda.

El SEPE revela quin és el límit de dies a l'estranger

Aquells aturats que apareguin inscrits a les llistes de l'atur podran viatjar a l'estranger sense que això impliqui una pèrdua de l'ajut. Això sí, deuran ajustar-se als requisits que imposa el SEPE.

Expliquen que si es cobra una "prestació contributiva, subsidi o la renda activa d'inserció i es trasllada a l'estranger", la prestació es manté. Però en cap cas la sortida no ha de ser superior als 15 dies naturals durant l'any natural, siguin continuats o no. Igualment, el beneficiari ha de "poder complir amb les obligacions establertes a la llei".

Per tant, concedeixen un període màxim de 15 dies per estar fora del país sense que anul·lin l'ajuda. Quan el trasllat es prolongui per sobre dels 15 dies i fins als 90, des de l'organisme públic es mostren molt clars. "Les prestacions se suspenen", apunten, sempre que es notifiquin.

Què he de fer si marxo de vacances a un altre país

Al SEPE indiquen que si la intenció és viatjar a l'estranger durant un temps, el més convenient seria posar-ho en coneixement. Demanen que es notifiquin els dies d'absència perquè així ho tinguin controlat a la base de dades.

Assenyalen que hi ha un motiu concret pel qual poden donar per extingida la prestació, i és quan s'allarga per sobre dels 90 dies l'estada a un altre país i no és per treballar o buscar feina.

Com es pot apreciar, són molt estrictes pel que fa al compliment de les normes. Qualsevol irregularitat que detectin els pot portar a suprimir l'atur. En qualsevol cas, si tens previst anar-te'n a l'estranger per visitar els teus familiars o per lleure, l'adequat és que no es superin els 15 dies naturals.

➡️ Societat

Més notícies: