Muntatge amb oficina del SEPE i cercle vermell amb mans sostenint bitllets d'euro
SOCIETAT

El dia que el SEPE ingressa l'atur al gener: 4 bancs s'avancen als Reis

El SEPE sol fer els pagaments el dia 10, però algunes entitats opten per fer l'abonament abans d'hora

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) sol ser molt estricte a l'hora de fer l'abonament de les prestacions als aturats. En general, aquests diners s'ingressen entre els dies 10 i 15 de cada mes. Tot i això, alguns bancs al gener semblen disposats a avançar-se als Reis Mags i efectuar aquest pagament abans d'aquest període.

En general, la majoria d'entitats tracta d'efectuar l'ingrés el mateix dia 10. Però de caure en festiu o cap de setmana no els quedarà més remei que endarrerir-lo fins al dia hàbil següent. No passarà això el gener que ve, ja que coincidirà de dimecres.

Això sí, l'ajuda del SEPE pot arribar molt abans del previst a la butxaca de l'aturat, segons el portal Cronista.com. Si es manté la tendència dels últims mesos, hi ha quatre bancs que optaran per fer aquesta gestió el divendres 5 de gener. Es tracten del Santander, Banco Mediolanum, Ibercaja i Openbank.

Pagament de l'atur al gener (dates orientatives)

Banc Dia
Banc Santander5
Banc Mediolanum5
Ibercaixa5
Openbank5
Abanca10
Banc Sabadell10
Bankinter10
BBVA10
CaixaBank10
Cajamar10
ING10
Unicaja10

La resta, entre els quals hi ha el Sabadell, Unicaja, Abanca, BBVA, CaixaBank o Bankinter esperaran fins al 10. Cal dir que aquestes dates són orientatives, per la qual cosa estan subjectes a possibles variacions per part de les entitats.

¿Què passa amb els que es queden a l'atur aquest mes?

Els treballadors podran gaudir d'aquesta prestació des de l'endemà de la situació legal de desocupació. Però de vegades es pot donar el cas que el cobrament s'endarrerís un mes. Tot dependrà del dia concret en què acabés la relació laboral i de quan demanés l'ajuda.

El SEPE tanqui els pagaments del mes al voltant del dia 20. En el cas que un aturat sol·licités la prestació des d'aquesta data, el més probable és que els diners no els percebin fins passat el mes següent.

Cal recordar que per accedir a aquestes prestacions contributives per part de l'organisme públic cal complir uns requisits. Bàsicament cal inscriure's com a demandant d'ocupació i tenir cotitzats una sèrie de dies a la Seguretat Social.

Durant els darrers sis anys s'exigeix haver cotitzat com a mínim 360 dies per poder gaudir de l'ajuda quatre mesos. El màxim de cobertura serien dos anys.