Muntatge amb un home dient que no, bitllets d'euro i una oficina del SEPE darrere
SOCIETAT

El càstig del SEPE per als que cobren l'atur i també un lloguer sense avisar

Els aturats amb un habitatge llogat han de complir certes normes per no perdre la prestació

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) és molt estricte a l'hora de concedir ajuts als aturats. L'organisme marca uns criteris molt precisos, i el seu incompliment en pot sortir molt car. És el que passa, per exemple, amb aquells que cobren un subsidi i compten amb un habitatge de lloguer.

Hi ha possibilitats que els retirin aquest ajut assistencial si superen una sèrie de rendes mensuals. Pot ser que el beneficiari d'un subsidi de l'atur també percebi uns diners per una casa que tingui arrendada. I en el cas que les coses es facin malament, l'Administració compta amb diversos càstigs, com ara deixar de pagar l'atur i fins i tot multes.

La importància de comunicar els teus ingressos

En primer lloc, cal saber que l'atur suposa un ingrés garantit de 480 al mes durant el període que es prolongui la prestació. Aquí cal aclarir que un requisit que es demana per cobrar l'atur és que no tinguin unes rendes per sobre del 75% del Salari Mínim Interprofessional (SMI). Per tant, els que obtinguin més de 810 euros procedents de qualsevol renda o negoci podrien tenir problemes.

També et pot interessar: L'ajuda de 600 euros que només poden demanar uns pocs treballadors

És possible retirar una ajuda per cobrar un lloguer?

Des del Servei Públic d'Ocupació Estatal expliquen en quina situació queda la persona que superi aquest límit de rendes. Al marge de la procedència dels diners, se'l cita a posar en coneixement de l'organisme públic aquesta situació. Com més aviat ho faci, molt millor.

Si no, s'exposaria que el SEPE prengués mesures disciplinàries. Entre altres coses, podrien adoptar per una extinció del subsidi per desocupació, o pitjor.

I és que el SEPE podria fins i tot obligar la persona a tornar tots els diners que hagués cobrat fins a aquesta data. Per tant, la persona que compta amb un pis de lloguer i percep l'ajuda de 480 euros ha de procurar que la casa arrendada no superi els 810 euros. És la manera de garantir-se que no tindreu problemes.

Es pot continuar cobrant el subsidi encara que superi les rendes?

Quan se superi el límit de rendes per un habitatge llogat, el SEPE suspèn el cobrament de l'ajuda durant un mes, publica Noticias Trabajo . En aquest període, el beneficiari té la possibilitat de corregir el possible error.

Indiquen, a més, que compta amb un termini de 30 dies per notificar aquesta irregularitat des que es produeix el cobrament de l'arrendament. En cas de no fer-ho, és més que probable que optessin per retirar-se'l i, a més, no ho percebria mai més.

També et pot interessar: Si tens aquests ingressos, no et poden denegar una ajuda

Indiquen que el desconeixement de la norma no és motiu perquè ens la mantinguin. Recorden que en el pitjor dels casos, també hi ha la possibilitat que hagi de tornar la quantitat ingressada fins aquell instant.

Per això és necessari mostrar-se transparent amb l'organisme públic. En el moment en què hi hagi una variació a les nostres rendes caldrà fer-ho saber a ells. Així ho tindran més senzill per prendre una mesura sobre la conservació o no de l'ajuda.