La recepta per sopar el mateix que la reina Letizia i la seva família la nit de Nadal
A la reina Letizia li agrada gaudir de la nit de Nadal menjant una recepta tradicional amb els seus éssers estimats
La reina Letizia crea tendències pel que fa a pentinats, perfums i fins i tot estilismes. Tant és així que quan es descobreixen les fragàncies que utilitza o l'última peça que ha utilitzat, s'esgoten a les botigues.
De la mateixa manera, suscita molt d'interès allò que menja la reina Letizia, ja que tothom sap que li agrada cuidar notablement la seva alimentació. I això és una cosa que fins i tot fa la nit de Nadal, on sopa amb el seu marit, les seves filles i la seva mare, segons han publicat diferents mitjans.
Junts prenen un plat que és molt tradicional en multitud de llars: el gall dindi farcit de verdures, que ara pots preparar en aquestes festes per prendre el mateix que la monarca.
Ingredients per a 4 persones
INGREDIENT | QUANTITAT |
gall dindi sencer | 1 |
Sal | Al gust |
Pebre | Al gust |
Llimona | 1 |
Mantega tova | 100 grams |
Porro | 1 |
Brou de pollastre | 1 got |
Pastanaga | 2 |
Vi blanc | 150 mil·lilitres |
Cap d'alls | 1 |
Julivert picat | 1 ram |
Castanyes cuites | Al gust |
Patates | 1 quilo |
Bolets | Al gust |
Alls | 3 |
Els passos que segueix la reina Letizia
1. Preparar la barreja que donarà sabor al gall dindi
Possiblement, la dona de Felip VI no sigui la que cuini a Zarzuela. Però tant si ella és la que cuina el sopar de la nit de Nadal com si no, per començar aquesta recepta, cal preparar una barreja essencial.
En concret, en un bol cal afegir-hi la mantega, la sal, el pebre i els alls pelats i picats. Després, cal barrejar-ho tot molt bé.
2. Omplir el gall dindi
El següent pas serà salar en gall dindi, posant especial cura en fer-ho correctament a les cuixes i als pits. A continuació, s'empastifarà aquell amb la barreja preparada al següent pas.
I després arribarà l'instant d'omplir-lo amb el cap d'alls, el porro tallat a trossos i la ceba pelada i partida en dos. Sense oblidar tampoc, les pastanagues pelades i trossejades, la llimona partida en dues i les castanyes pelades.
Es lliguen bé les potes del gall dindi i es col·loca aquest en una safata que s'introduirà al frigorífic. Allí ha de romandre, com a mínim, 3 hores, perquè la sal penetri bé a la carn de l'animal.
3. Enfornar el gall dindi
Arriba el moment crucial de la recepta que agrada a la reina Letizia. Es col·loca paper vegetal i paper d'alumini en una safata de forn i s'hi posa el gall dindi. Aquest recipient es fica al forn i es manté allà a 160 º durant 90 minuts.
Passat aquest temps, s'obre el forn i a la carn s'hi afegeix el brou i el vi, així com les patates pelades i trossejades i també els bolets trossejats. Es torna a tancar el forn i es manté allà a 180 º durant 40 minuts. Temps aquest durant el qual caldrà anar regant la carn amb el brou que vagi deixant anar.
Després, es comprova si la carn ja està al punt o si necessita uns minuts més. I, si està perfecta, només quedarà deixar-la reposar uns 15 minuts i assaborir-la en família al sopar de la nit de Nadal.
Més notícies: